Συμμορία που φέρεται να εξαπατούσε πολίτες στη Ρόδο, παριστάνοντας υπαλλήλους λογιστικού γραφείου, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρόδου.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτες κατ' εξακολούθηση. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απάτης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της συμμορίας φέρονται να δρούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία και διακριτούς ρόλους. Το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου, άτομο που προσποιούνταν υπάλληλο λογιστικού γραφείου τηλεφώνησε σε πολίτες και κατάφερε, σε δύο περιπτώσεις, να πείσει γυναίκες να παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα που διατηρούσαν στις κατοικίες τους.
Το πρόσχημα ήταν ότι τα χρήματα και τα τιμαλφή έπρεπε να καταγραφούν και να μεταφερθούν σε τράπεζα, προκειμένου δήθεν να μην απολέσουν την αξία τους ή να αποφευχθεί η επιβολή προστίμου.
Ο 22χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε τον ρόλο του "εισπράκτορα" και παραλάμβανε τα χρήματα και τα κοσμήματα από προκαθορισμένα σημεία έξω από τις κατοικίες των θυμάτων. Ο 25χρονος φέρεται να είχε τον ρόλο του οδηγού του οχήματος που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους δύο κατηγορούμενους και διαπίστωσαν ότι το πρωί της 6ης Σεπτεμβρίου είχαν αναχωρήσει ακτοπλοϊκώς από τη Ρόδο με προορισμό την Κάρπαθο.
Μετά την ενημέρωση των αστυνομικών αρχών της Καρπάθου, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Καρπάθου. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 800 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.