Κοινωνία

Μενίδι: Αστυνομικοί «ξεδόντιασαν» σπείρα Ρομά που παρίσταναν τους λογιστές και έκλεβαν ηλικιωμένους

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η αστυνομία εξιχνίασε μία ακόμη υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένων από οργανωμένη ομάδα που δρούσε κυρίως σε Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο, παρουσιάζοντας τους δράστες ως λογιστές.

Δύο Ρομά, ηλικίας 41 και 44 ετών, συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της ΟΠΚΕ σε Μενίδι και Άνω Λιόσια, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες, τόσο σε τετελεσμένη μορφή όσο και σε απόπειρα, με επαγγελματικό και επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η εγκληματική σπείρα ξεκίνησε τη δράση της στα τέλη Μαρτίου, στοχεύοντας κυρίως ηλικιωμένους που κινούνταν πεζή στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου.

Ο 41χρονος, που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο, προσέγγιζε τα θύματα παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως λογιστή. Με το πρόσχημα της επιστροφής φόρου ή αναδρομικής σύνταξης, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια ζητούσε χρήματα, κοσμήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν πέντε περιστατικά απάτης μέχρι στιγμής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν τυχόν επιπλέον θύματα.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος φέρεται να είχε ενεργό ρόλο ως οδηγός, παραχωρώντας το αυτοκίνητό του για τη μετακίνηση των μελών της ομάδας και την προσέγγιση των ηλικιωμένων.

Κατά τις έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες ενέργειές τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ