Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Εισβολή στο Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού: Ρομά τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο αστυνομικό τμήμα στη Γαστούνη για να απελευθερώσουν φίλο τους

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Αναστάτωση προκάλεσε στη Γαστούνη περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου, όταν τρεις άνδρες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η προσαγωγή 18χρονου Ρομά για υπόθεση απάτης.

Επίθεση κατά την προσαγωγή

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες προκάλεσαν σωματικές βλάβες στους αστυνομικούς και αποχώρησαν μαζί με τον 18χρονο. Ένας ανήλικος που φέρεται να συμμετείχε συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Οι υπόλοιποι έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και σωματικές βλάβες.

Ευρεία επιχείρηση με 18 συλλήψεις

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στη Γαστούνη, με δυνάμεις από Ηλεία και Αχαΐα, καθώς και τη συνδρομή του Γραφείου Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Συνολικά ελέγχθηκαν 104 άτομα και 46 οχήματα, πραγματοποιήθηκαν 22 έρευνες σε σπίτια και 19 προσαγωγές. Συνελήφθησαν 18 άτομα για ρευματοκλοπή, ενώ κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης συνεχίζονται.

Ενισχυμένες δυνάμεις στη Γαστούνη

Από νωρίς το πρωί ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή, με στόχο τη διατήρηση του ελέγχου και την αποτροπή νέων επεισοδίων.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης προκάλεσε κινητοποίηση και σε υψηλό επίπεδο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην Ηλεία βρίσκεται ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, ο οποίος έχει ενημερωθεί αναλυτικά και εξετάζει μαζί με τις τοπικές αστυνομικές αρχές όσα συνέβησαν.

Ζημιές στο εσωτερικό του Τμήματος

Το επεισόδιο του Δεκαπενταύγουστου δεν περιορίστηκε σε λεκτικές αντιπαραθέσεις. Γραφεία και πόρτες φέρονται να υπέστησαν ζημιές, ενώ για λίγα λεπτά επικράτησε μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό του Αστυνομικού Τμήματος.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι όλα συνέβησαν μέσα σε αστυνομική υπηρεσία και παρουσία ενστόλων, στοιχείο που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στο περιστατικό.

Αντιμέτωποι με την ένταση οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία βρέθηκαν ξαφνικά απέναντι σε ομάδα εξαγριωμένων ατόμων Ρομά. Αφορμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποτέλεσε η προσαγωγή ενός προσώπου της φυλής τους για έλεγχο.

Το γεγονός ότι η ένταση μεταφέρθηκε από τον δρόμο στο εσωτερικό του ίδιου του Αστυνομικού Τμήματος δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβουν ανάλογα περιστατικά.

Προβληματισμός για την αστυνόμευση

Το συμβάν προστίθεται στα ζητήματα παραβατικότητας που έχουν κατά καιρούς απασχολήσει τη Γαστούνη και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πηνειού. Για την τοπική κοινωνία, το ζητούμενο είναι πλέον η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και η αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Τα ερωτήματα της επόμενης ημέρας

Το περιστατικό δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί ένα ακόμη συνηθισμένο επεισόδιο έντασης. Η είσοδος ομάδας ατόμων σε Αστυνομικό Τμήμα, η αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς και οι ζημιές που φέρεται να προκλήθηκαν διαμορφώνουν μια ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση και δημιουργούν σημαντικά ερωτήματα για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ