Κοινωνία

Πιερία: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος πωλητή κοσμημάτων

Στα ίχνη των δραστών απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος επαγγελματία πωλητή κοσμημάτων, τον περασμένο Ιανουάριο σε περιοχή της Πιερίας, έφθασαν, μετά από αναλυτική έρευνα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κατερίνης.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 5 ανδρών για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, του εμπρησμού και της πλαστογραφίας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι 3 άνδρες και μία γυναίκα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της υπόθαλψης, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, σε συνεργασία και με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, οι 5 άνδρες, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2025 έως τον Φεβρουάριο του 2026, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, έχοντας διακριτούς ρόλους, με στόχο τη συστηματική διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων.

Όπως διαπιστώθηκε το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, οι 5 άνδρες, επιβαίνοντας σε όχημα, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, εκμεταλλεύτηκαν ολιγόλεπτη στάση του παθόντα σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ένας εξ αυτών εισήλθε στο όχημα του παθόντα και διέφυγε.

Στη συνέχεια ο παθών πιάστηκε από το παράθυρο του εν κινήσει οχήματος. Λίγο αργότερα, προκειμένου να διαφύγουν, ο οδηγός του οχήματος προσέκρουσε σε σταματημένο όχημα, με αποτέλεσμα την πτώση του παθόντα στο οδόστρωμα και τον τραυματισμό του.

Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε καμένο σε περιοχή της Πιερίας. Από το εσωτερικό του οι δράστες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα αξίας 310.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, tablet και κινητό τηλέφωνο.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τα κλεμμένα κοσμήματα τα διέθεσαν σε άνδρα, που με συνδρομή γυναίκας, τα πούλησαν σε χώρα του εξωτερικού.

Κατά την είσοδο τους στη χώρα – η γυναίκα μέσω χερσαίων συνόρων και ο άνδρας αεροπορικώς – βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 256.270 ευρώ και 11.315 τουρκικών λιρών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ