89 χρονος
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κόρη 89χρονου δράστη: Έβλεπε δαίμονες και με κλείδωνε στο σπίτι

Σοκαριστικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της διπλής ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε την Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 89χρονος άνδρας, ο οποίος άνοιξε πυρ στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό και στη συνέχεια στο Πρωτοδικείο στη Λουκάρεως, τραυματίζοντας συνολικά πέντε άτομα, φαίνεται πως αντιμετώπιζε σοβαρά και χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Την αποκάλυψη αυτή έκανε η ίδια η κόρη του, η οποία προχώρησε σε μια δημόσια εξομολόγηση για τη βαθιά προβληματική σχέση με τον πατέρα της και τα όσα βίωνε δίπλα του.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, η γυναίκα περιέγραψε μια νοσηρή καθημερινότητα, γεμάτη παραισθήσεις, εγκλεισμό και αδικαιολόγητες συγκρούσεις, εγείροντας παράλληλα κρίσιμα ερωτήματα για το πώς ο ηλικιωμένος αφέθηκε χωρίς ιατρική παρακολούθηση, φτάνοντας στο σημείο να σκορπίσει τον τρόμο.

Ο εγκλεισμός του 1999 και η άρνηση της πατρότητας

Η προσπάθεια της κόρης να χτίσει μια φυσιολογική σχέση με τον 89χρονο έπεσε στο κενό από νωρίς. Όπως εξιστόρησε η ίδια, το 1999 αποφάσισε να συγκατοικήσει μαζί του, θέλοντας να του δώσει μια ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά. Η συμβίωση, ωστόσο, εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατάσταση ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, εξαιρετικά αρρωστημένη, καθώς ο πατέρας της έφτανε στο σημείο να την κλειδώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Η διέξοδος ήρθε όταν κατάφερε να βρει εργασία, γεγονός που της επέτρεψε να ανεξαρτητοποιηθεί και να μετακομίσει.

Η παράνοια του δράστη δεν σταμάτησε εκεί. Σε μια μεταγενέστερη συνάντησή τους στην Πύλο, ο ηλικιωμένος προχώρησε σε εξωφρενικούς ισχυρισμούς. Της ανακοίνωσε ευθέως πως «ανακάλυψε» ότι δεν είναι βιολογική του κόρη. Μάλιστα, της αποκάλυψε ότι είχε αλλάξει τις κλειδαριές στο σπίτι του στην Αθήνα, δικαιολογώντας την πράξη του με τον αβάσιμο φόβο ότι εκείνη σκόπευε να του βάλει φωτιά.

89 χρονος

Το παραλήρημα με τους δαίμονες και η ευθύνη του περιβάλλοντος

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο, ωστόσο, ήταν οι έντονες και συχνές παραισθήσεις του 89χρονου. Η κόρη του αποκάλυψε ότι ο πατέρας της ισχυριζόταν συστηματικά πως έβλεπε δαίμονες γύρω του. Στην τελευταία τους συνάντηση, όταν εκείνος την επισκέφθηκε στο σπίτι της, το παραλήρημα κορυφώθηκε. Της ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι δαίμονες είχαν πληθύνει και πως τους έβλεπε πλέον και μέσα στον δικό της χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντησή της ήταν ενδεικτική της αγανάκτησης που ένιωθε, καθώς ο ηλικιωμένος αρνούνταν πεισματικά να επισκεφθεί γιατρό ή να υποβληθεί σε εξετάσεις. «Ξέρεις κάτι; Εγώ έναν δαίμονα βλέπω στο σπίτι μου αυτή τη στιγμή και είσαι εσύ», του απάντησε, διακόπτοντας την επικοινωνία.

Παράλληλα, η γυναίκα άφησε σαφείς αιχμές για το στενό περιβάλλον του πατέρα της. Διερωτήθηκε δημόσια γιατί τα άτομα που υποστήριζαν ότι τον φρόντιζαν, δεν μερίμνησαν τόσα χρόνια ώστε να λάβει την απαραίτητη ψυχιατρική και φαρμακευτική αγωγή. Όπως τόνισε, μια σωστή θεραπεία θα μπορούσε να του είχε εξασφαλίσει μια καλή ποιότητα ζωής και να είχε αποτρέψει τα τραγικά γεγονότα.

Όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του δράστη, ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο την αδιαφορία της, σημειώνοντας πως η ελευθερία ενός ανθρώπου δεν εξαγοράζεται και προτρέποντάς τον να πάρει την περιουσία του «στον τάφο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...