Στον 45χρονο διοικητή της Πυροσβεστικής των Άνω Ποροΐων Κωνσταντίνο Γκίνη ανήκει η σορός που βρέθηκε σε δύσβατο σημείο στο όρος Μπέλλες, κοντά το Πυροβολειο Π-9.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του protothema.gr η σορός βρίσκεται σε αποσύνθεση, ενώ σε κοντινό σημείο εντοπίστηκε και το αυτοκίνητό του, ενώ στη σύζυγό του οι αστυνομικοί έστειλαν φωτογραφία και εκείνη αναγνώρισε τα ρούχα του.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Γκίνης έφυγε από το σπίτι του το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου με ένα αυτοκίνητο τύπου TOYOTA RAV-4 και από εκείνη τη στιγμή χάθηκαν εντελώς τα ίχνη του με τις ομάδες των διασωστών της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και εθελοντών να τον αναζητούν στο όρο Μπέλες καθώς ο 45χρονος συνήθιζε να ανεβαίνει τακτικότατα στο βουνό.
Οι Εθελοντές Διασώστες με ανακοίνωσή τους ενημέρωσαν πως η σορός του Κωνσταντίνου Γκίνη βρέθηκε στο όρος Μπέλλες, με ιατροδικαστή να έχει φτάσει στο σημείο.
Στο «μικροσκόπιο» των αρχών είχε μπει επίσης ένα σημείωμα που είχε βρεθεί από τους οικείους του στην τσέπη ενός σακακιού του και στο οποίο ο 45χρονος είχε γράψει τα ονόματα της συζύγου του και των δυο μικρών παιδιών του και δίπλα στο κάθε ένα όνομα τη λέξη «σε αγαπώ».
«Ενημερώνουμε ότι εντοπίστηκε η σορός και το αυτοκίνητο του αγνοούμενου από τα Άνω Ποροΐα Σερρών σε δύσβατο σημείο από συνάδελφους κυνηγούς στο όρος Μπέλλες περιοχή "Χωνί". Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια» αναφέρει η ανακοίνωση των ΟΦΚΑΘ - Εθελοντές Διασώστες.
Ακόμα, οι αρχές είχαν εξετάσει αναλυτικά τα δεδομένα που είχαν συλλέξει μέσω cloud από το smartwatch του και είχαν δει ότι τις τελευταίες νύχτες κοιμόταν ελάχιστες ώρες- μόλις δύο με τρεις κάθε βράδυ- ενώ το τελευταίο βράδυ πριν εξαφανιστεί είχε κοιμηθεί μόλις μία ώρα και ένα τέταρτο ενώ ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος και είχε μεγάλη δραστηριότητα.
Οι συγχωριανοί του στα Άνω Πορόϊα τον περιγράφουν ως ένα ιδιαίτερα κοινωνικό και δραστήριο άτομο που συμμετείχε σε όλες τις δράσεις του χωριού ενώ η εξαφάνιση του είχε προκαλέσει θλίψη σε όλους τους κατοίκους του.