Λεωφορείο ΟΑΣΘ στην Εγνατία
Κοινωνία

Φωτιά σε λεωφορείο ΟΑΣΘ στην Εγνατία με εκκένωση επιβατών

Αναστάτωση προκάλεσε το βράδυ της Κυριακής η φωτιά που ξέσπασε σε λεωφορείο της γραμμής 11 του ΟΑΣΘ, την ώρα που κινούνταν στην οδό Εγνατία, στο ύψος της ΔΕΘ. Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ μέσα στο όχημα επέβαιναν περίπου 15 άτομα, τα οποία απομακρύνθηκαν άμεσα.

Άμεση αντίδραση οδηγού και εκκένωση του λεωφορείου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός αντιλήφθηκε καπνό και στάθμευσε αμέσως το όχημα, ζητώντας από τους επιβάτες να το εγκαταλείψουν. Η αντίδρασή του αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς όλοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Η φωτιά φαίνεται να εκδηλώθηκε στη μηχανή του λεωφορείου και μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικά οχήματα για να περιορίσουν το μέτωπο πριν επεκταθεί.

Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο

Πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ωστόσο το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή, καθώς η κυκλοφορία διακόπηκε προσωρινά στο ρεύμα της Εγνατίας προς τα ανατολικά.
 

Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς

Οι αρχές εξετάζουν τα ακριβή αίτια της φωτιάς, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν πιθανή μηχανική βλάβη. Το περιστατικό ενισχύει ξανά τις ανησυχίες για την κατάσταση του στόλου των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ