Κοινωνία

Φοινικούντα: Τι βρήκαν οι αρχές στα καταστήματα του εργοδότη των δύο κατηγορούμενων

Στην καφετέρια εργάζονταν και οι δύο κατηγορούμενοι. Στόχος η συλλογή στοιχείων, ψηφιακών και άλλων που μπορεί να σχετίζονται με τη διπλή ανθρωποκτονία. Σε βίντεο που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star φαίνονται οι αστυνομικοί να αποχωρούν έχοντας κατασχέσει κινητά τηλέφωνα, laptops και tablets.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας ήταν ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ο ανιψιός του θύματος μετά τη δολοφονία του θείου του, ενώ είχε καταθέσει και στην ανακρίτρια της Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος –ο πρώην εργοδότης του 22χρονου– αναμένεται να προσέλθει τις επόμενες ημέρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε ήδη καταθέσει στην Ανακρίτρια, ήταν το πρώτο πρόσωπο με το οποίο επικοινώνησε ο ανιψιός του θύματος αμέσως μετά τη δολοφονία.

«Ο επιχειρηματίας εντολέας μου, μόλις πληροφορήθηκε ότι η αστυνομία ήθελε να ενεργήσει έλεγχο στο κατάστημα του, υγειονομικού ενδιαφέροντος, αμέσως με συνεργάτη του παρέδωσε τα κλειδιά στους αστυνομικούς, προκειμένου να επιτελέσουν τον καθήκον τους. Επίσης άμεσα θα προσέλθει στην ΓΑΔΑ για να καταθέσει και να απαντήσει σε οτιδήποτε ερωτηθεί», αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Δημητρακόπουλος.

Το χρονικό του εγκλήματος και οι δύο κατηγορούμενοι

Το διπλό φονικό στο κάμπινγκ της Μεσσηνίας σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου. Ο δράστης εισήλθε στον χώρο, σκότωσε τον 68χρονο ιδιοκτήτη και στη συνέχεια πυροβόλησε τον 60χρονο επιστάτη, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει.

Οι έρευνες των αρχών οδήγησαν στη σύλληψη δύο 22χρονων, οι οποίοι, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Οι δύο φερόμενοι δράστες αλληλοκατηγορούνται για το ποιος από τους δύο πάτησε τη σκανδάλη.

Οι αρχές συνεχίζουν την ενδελεχή έρευνα, καθώς όπως αναφέρουν, λείπουν ακόμη πολλά κομμάτια του παζλ προκειμένου να διαπιστωθεί με βεβαιότητα ο ρόλος του καθενός και αν υπήρξε τρίτο πρόσωπο που έδωσε την εντολή. Για τον σκοπό αυτό, οι δικαστικές αρχές έχουν δώσει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών όλων των εμπλεκομένων, σε διάστημα δύο μηνών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bellhara
Ελληνοτουρκικά 0

Πως και γιατί θα πρέπει να στηθεί επιχείρηση φίλιας αεροναυτικής συνοδείας της Φρεγάτας BELHARA ΚΙΜΩΝ μέχρι τη Σαλαμίνα; Οι τρείς "συμπτώσεις"

Ποιός ελέγχει πλήρως την Λιβύη και τις ακτές της Συρίας, ώστε να μην "ξεφύγει" από εκεί κανένα drone "αγνώστου...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έπεσαν οι μάσκες" της τάχα συμμάχου της Δυσης Τουρκίας-Πως και με ποιό τρόπο στήριξαν το Ιρανικό καθεστώς στον πόλεμο κατά του Ισραήλ;

"Το PKK προσπάθησε να μεταφέρει πολλούς τρομοκράτες, όπλα και πυρομαχικά από το βόρειο Ιράκ στο Ιράν, το οποίο...