Οδύνη στο Νοσοκομείο Χανίων, καθώς η νεκρή στο μακελειό στα Βορίζια Ηρακλείου, ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr– νοσηλεύτρια στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 57χρονη ήταν μέλος της οικογένειας Φραγκιαδάκη και είχε μεταβεί στο χωριό από τα Χανιά για το μνημόσυνο του πατέρα της. Η άτυχη γυναίκα, ήταν χήρα, μητέρα δύο ενήλικων παιδιών.
Αιματοκύλισμα, βόμβες και καλάσνικοφ
Ο απολογισμός ως τώρα είναι τουλάχιστον δύο νεκροί, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και τρίτος, ενώ τουλάχιστον 15 είναι οι τραυματίες.
Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κατάφεραν να μπουν στα Βορίζια ώρες μετά την έναρξη των πυροβολισμών κατά… πάντων, και έχουν αποκλείσει το χωριό, αναζητώντας τους δράστες του αιματοκυλίσματος. Όπως αναφέρεται, τα Βορίζια αυτές τις ώρες είναι χωριό “φάντασμα”.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, το πρωτοφανές σκηνικό στήθηκε μετά τη χθεσινή βομβιστική επίθεση σε υπό κατασκευή κατοικία.
Τα πρώτα επίσημα στοιχεία αναφέρουν νεκρούς μια γυναίκα 57 ετών κι έναν 39χρονο άνδρα, και πέντε τραυματίες, ωστόσο η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη, καθώς στο χωριό συνεχιζόταν για ώρα η ανταλλαγή πυρών μεταξύ μελών δύο οικογενειών και συγκεκριμένα των οικογενειών Καργάκη και Φραγκιαδάκη.
Ο νεκρός άνδρας της οικογένειας Καργάκη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου έσπευσαν δεκάδες συγγενείς, ενώ η νεκρή γυναίκα, από την πλευρά της οικογένειας Φραγκιαδάκη, η οποία είχε έρθει από τα Χανιά για το μνημόσυνο του πατέρα της, μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ. Όπως γράψαμε, κάποιες πληροφορίες ήθελαν την γυναίκα να χάνει τη ζωή της μετά από ανακοπή, με τα νεότερα να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να είχε προηγουμένως τραυματιστεί από πυροβολισμό.
Σύμφωνα με το patris.gr, έπεσαν περισσότερες από 2.000 σφαίρες.
Οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού κλειδώθηκαν μέσα στα σπίτια τους και απλά άκουγαν τις ριπές των καλάσνικοφ.
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν στο χωριό και οι πυροβολισμοί σταμάτησαν.
Στο σημείο έχουν μεταβεί άνδρες της σήμανσης για την περισυλλογή των αποδεικτικών στοιχείων.
Ο «πόλεμος» μεταξύ μελών των δύο οικογενειών μεταφέρθηκε στο φαράγγι Βοριζίων. Σύμφωνα με κατοίκους των γύρω περιοχών ακούν τους πυροβολισμούς μέσα από το φαράγγι