Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις Έλληνες ηλικίας 49,46 και 40 ετών, ως μέλη της οργάνωσης και έναν 22χρονο που εντοπίστηκε σε δρόμο του Πειραιά να έχει στην κατοχή του 48 γραμμάρια κοκαΐνης που είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον 40χρονο.
Η έρευνα των αστυνομικών αποκάλυψε ότι:
- Ο 40χρονος, δρούσε ως κατευθύνων την οργάνωση, ενώ είχε αναλάβει και τον συντονισμό των ενεργειών των υπολοίπων μελών, την ανεύρεση προμηθευτών και πελατών, την παραλαβή και φύλαξη των κερδών, καθώς και την επανατυποποίηση και διακίνηση των ναρκωτικών.
- Ο 49χρονος, ήταν υπεύθυνος για την παραχώρηση του χώρου για την αποθήκευση και απόκρυψη των όπλων, των ναρκωτικών και των κερδών (καβάτζα), χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα συνεργείο-φανοποιείο μοτοσικλετών, καθώς και την οικία του,
- Ο 46χρονος είχε αναλάβει τη φύλαξη και τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και κατά περίπτωση τη διακίνησή τους.
Σε έρευνα σε σπίτι και σε φαναρτζίδικο που χρησιμοποιούσε η σπείρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- -3- κιλά και -870,5- γραμμάρια κοκαΐνης,
- -845,4- γραμμάρια κάνναβης,
- -5- ναρκωτικά δισκία «ECSTASY»,
- αεροβόλο τυφέκιο,
- -49- φυσίγγια,
- γκλόπ,
- -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
- -1- μοτοσικλέτα,
- -6.560- ευρώ,
- -4- κινητά τηλέφωνα,
- -2- ασύρματες κάμερες και
- χρηματοκιβώτιο με -3- κλειδιά
Σημειώνεται ότι, ένας απ’ τους κατηγορούμενους έχει συλληφθεί στο παρελθόν –μεταξύ άλλων- για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.