Έγινε αισθητός μέχρι τα τουρκικά παράλια – Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι
Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ρόδο τα ξημερώματα της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου, λίγο πριν τις έξι το πρωί.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίστηκε 35 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 30,7 χιλιόμετρα.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη τη Ρόδο, αλλά και σε γειτονικά νησιά των Δωδεκανήσων, ενώ καταγράφηκαν αναφορές ότι έφτασε μέχρι τα τουρκικά παράλια.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» λένε οι ειδικοί
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Αιγαίου, η οποία δεν εμπνέει ανησυχία.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί, ενώ οι αρχές του νησιού βρίσκονται σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.
Η Ρόδος παραμένει μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του ελληνικού τόξου, με συχνές δονήσεις που συνδέονται με το ρήγμα της Ανατολικής Μεσογείου.
Η γη δεν ησυχάζει στο Αιγαίο
Το φαινόμενο έρχεται λίγες ημέρες μετά από μικρότερους σεισμούς στο ανατολικό Αιγαίο, υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα παραμένει “πρωταθλήτρια” σεισμών στην Ευρώπη.
Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι οι κάτοικοι των νησιών πρέπει να είναι ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους φαινόμενα, καθώς η σεισμική ακολουθία ενδέχεται να συνεχιστεί με μικρότερες δονήσεις.