Ενώπιον των ανακριτικών Αρχών στην Καλαμάτα βρέθηκε, από το μεσημέρι της Κυριακής (19/10), ο 22χρονος που φέρεται ως εκτελεστής στη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα, επιμένοντας ότι δεν ήταν εκείνος που τράβηξε τη σκανδάλη.
«Δεν είχα όπλο, δεν έχω πάει ποτέ στη Φοινικούντα»
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός υποστήριξε ότι δεν έφερε όπλο, δεν πυροβόλησε και πως ουδέποτε είχε επισκεφθεί στο παρελθόν τη Φοινικούντα. Κατά την απολογία του, φέρεται να τόνισε επανειλημμένα πως δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα ρούχα του, κάτι που – όπως υποστήριξε – αποδεικνύει την αθωότητά του.
Ωστόσο, σύμφωνα με το pelop.gr, παραδέχθηκε ωστόσο ότι είχε μεταβεί στο σημείο μαζί με τον έτερο 22χρονο κατηγορούμενο αλλά, όπως είπε, «ο σκοπός της επίσκεψης ήταν ο εκβιασμός και όχι η δολοφονία».
«Δεν είμαι ο άνθρωπος που είδαν να πυροβολεί»
Ο 22χρονος, που έχει ήδη παραδώσει στις Αρχές το κινητό του τηλέφωνο και την ταυτότητά του, με την οποία φέρεται να ενοικίαζε διαμέρισμα στην Καλαμάτα, αρνήθηκε κατηγορηματικά την αναγνώρισή του από τον ανιψιό ενός εκ των θυμάτων, ο οποίος τον έχει κατονομάσει ως τον δράστη που πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη και τον επιστάτη του κάμπινγκ.
Επίσης, ο ίδιος έδειξε τον μέχρι πρότινος φίλο του ως τον άνθρωπο που μπήκε στη ρεσεψιόν του κάμπινγκ και διέπραξε το έγκλημα. Ο συγκεκριμένος 22χρονος, που παραδόθηκε οικειοθελώς στην Αστυνομία, απολογήθηκε λίγες ώρες αργότερα ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας. Ακόμα, σύμφωνα με την απολογία του, ο νεαρός υποστήριξε ότι δεν μπήκε ποτέ στη ρεσεψιόν του κάμπινγκ, αλλά περίμενε έξω στη μηχανή, ενώ ο συνεργός του διενεργούσε τον εκβιασμό.
«Η ανάκριση έχει ακόμα δρόμο»
Ο δικηγόρος του 22χρονου, Δημήτρης Γκαβέλας, έκανε λόγο για «μαραθώνια διαδικασία», σημειώνοντας πως η ανακρίτρια «είχε διεισδυτική ματιά» και πως ο πελάτης του «περιέγραψε τα πραγματικά περιστατικά όπως τα έζησε». Επίσης, ο δικηγόρος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους υποστήριξε: «Ο εντολέας μου υποστηρίζει αυτό που υποστήριζε από την αρχή: ότι δεν είναι ο φυσικός αυτουργός αυτής της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο συγκατηγορούμενος είναι αυτός που εισήλθε στη σκηνή του εγκλήματος», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αναγνώριση του 22χρονου από τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα, ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε: «Τι εξήγηση μπορεί να δώσει κανείς όταν η φερόμενη ως αναγνώριση είναι εσφαλμένη; Με τους συνεργάτες μου έχουμε εξετάσει ενδελεχώς την κατάθεση του μάρτυρα και βρίθει ανακριβειών».
«Δεν έφερε όπλο, δεν πυροβόλησε με αυτό ο ίδιος. Ήταν έξω στη μηχανή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, ο εντολέας του δεν γνώριζε τα θύματα, ούτε είχε επισκεφθεί ξανά τη Φοινικούντα, υποστηρίζοντας πως «βρέθηκε εκεί μόνο για να συνδράμει σε μία πράξη εκβίασης».
Οι επικοινωνίες και το φονικό στη Φοινικούντα
Παράλληλα, οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει το «πράσινο φως» για να ελέγξουν τα τηλεφωνικά αρχεία των δύο κατηγορούμενων, καλύπτοντας χρονικό διάστημα δύο μηνών πριν από το φονικό στη Φοινικούντα.
Τα αποτελέσματα των ερευνών, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, αναμένεται να ρίξουν φως στον ρόλο που είχε ο καθένας στη διπλή δολοφονία που συγκλόνισε τη Μεσσηνία.