Κοινωνία

Δύο μόνιμες δομές φιλοξενίας μεταναστών θα λειτουργήσουν στην Κρήτη έως τον Μάιο

Στη συμφωνία για την δημιουργία δύο μόνιμων δομών φιλοξενίας μεταναστών για ολιγοήμερη παραμονή στην Κρήτη ήρθαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στην τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα το απόγευμα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον πρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη αλλά και τους Δημάρχους των Νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, σύμφωνα με το adiome.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τον Μάϊο θα πρέπει να έχουν τεθεί σε λειτουργία αυτές οι δύο συγκεκριμένες δομές στην Κρήτη με τους δημάρχους και την Περιφέρεια Κρήτης μέσα στους επόμενους μήνες να επιλέγουν οι ίδιοι τους συγκεκριμένους χώρους που δεν είναι απαραίτητο να είναι στεγασμένοι αλλά ανοιχτοί και να διαμορφωθούν κατάλληλα.

Σε ότι αφορά τα Χανιά δεν αποκλείεται να η προσωρινή δομή φιλοξενίας στην Αγυιά να παραμείνει αν και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο.

Παράλληλα στη σημερινή σύσκεψη συμφωνήθηκε μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών η παρουσία ενός μόνιμου πλοίου στην Κρήτη που θα μεταφέρει άμεσα τους μετανάστες σε δομές της Ηπειρωτικής χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ