ΑΑΔΕ
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Το λαθρεμπόριο της δεκαετίας στην Ελευσίνα: 17 κοντέινερ με «μαϊμού» προϊόντα ξεσκεπάστηκαν

Μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίας των τελευταίων ετών αποκάλυψαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ, έπειτα από στοχευμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη logistics στην Ελευσίνα.

Η υπόθεση ξεκίνησε από το 1ο Τελωνείο Πειραιά, όπου κατά τη διάρκεια ελέγχου με x-ray εντοπίστηκαν ύποπτα εμπορεύματα σε εμπορευματοκιβώτια κινεζικής προέλευσης. Οι τελωνειακές αρχές ειδοποίησαν την ΕΛΥΤ Αττικής, η οποία οργάνωσε αιφνιδιαστική επιχείρηση στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας.

Τα κοντέινερ και το κόλπο «βιτρίνα»

Στην αποθήκη εντοπίστηκαν 17 εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν κυρίως ενδύματα ευτελούς αξίας, χρησιμοποιούμενα ως «βιτρίνα» για να παραπλανούν τις αρχές. Το πραγματικό φορτίο – ενδύματα και υποδήματα – είχε ήδη διοχετευθεί στην εγχώρια αγορά χωρίς την καταβολή δασμών και ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ξεπερνούν το 1.600.000 ευρώ, ποσό που καταδεικνύει το μέγεθος της υπόθεσης.

Συλλήψεις και έρευνες

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερις συνεργοί. Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά παραβάσεις του τελωνειακού και φορολογικού κώδικα, με τις έρευνες να συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση του κυκλώματος.

Η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, καθώς το λαθρεμπόριο στερεί πολύτιμους πόρους από το ελληνικό Δημόσιο και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά.
 

 

GALLERY

ΑΑΔΕ - Λαθρεμπόριο
ΑΑΔΕ - Λαθρεμπόριο
ΑΑΔΕ - Λαθρεμπόριο
ΑΑΔΕ - Λαθρεμπόριο
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ