Την ευθύνη για την τοποθέτηση και έκρηξης βόμβας σε πολυκατοικία στην οποία διέμενε στη Θεσσαλονίκη σωφρονιστικός υπάλληλος τον Ιούλιο, ανέλαβε η αντιεξουσιαστική ομάδα «Sagre Nero».
Στην ανακοίνωσή της που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση αναφέρει πως «όσοι ακολουθούν και δέχονται τις απόψεις και τις τακτικές του βασανιστή Βαρσάμη, άρα και την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία μέσω αυτού του τύπου, βρίσκονται απέναντί μας και αποτελούν στόχο».
«Στα κατ' επίφαση "σωφρονιστικά" καταστήματα της χώρας και στην κατά τα άλλα τυφλή και ανεξάρτητη δικαιοσύνη που αποφασίζει ποιος θα γίνει τρόφιμος και ποιος όχι, τα κριτήριά τους δεν είναι οι αποδείξεις ενοχής αλλά η ιδεολογική τοποθέτηση, το πορτοφόλι, το χρώμα του δέρματος, οι κομματικές επαφές και η διεφθαρμένη κλίκα όπου μερικοί ανήκουν» σημειώνουν μεταξύ άλλων.
«Τα ελληνικά δικαστήρια μόνο αδιάφθορα δεν είναι» σημειώνουν και συμπληρώνουν πως «οι εκατοντάδες δίκες που πραγματοποιούνται στην χώρα έχουν ως στόχο την καταστολή και τον εκφοβισμό των πολιτών».
«Υ.Γ. Μπάτσοι, δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι και λοιποί πολυλογάδες συνεχίστε να γράφετε και να λέτε τέτοιες αστείες ιστορίες και θα πέσει ο πέλεκης βαρύς και σε σας» προειδοποιούν.
Πρόκειται για την υπόθεση της έκρηξης σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/07) σε είσοδο πολυκατοικίας στην Θεσσαλονίκη, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ατόμων και ζημιές τόσο στο κτήριο όσο και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Η έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε στην είσοδο πολυκατοικίας στην οποία διέμενε ο υπάλληλος επί της οδού Μακεδονομάχων, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.