kriti
Κοινωνία

Ξεσηκώθηκαν οι τουριστικοί φορείς στην Κρήτη για τα μπλόκα αγροτών και κτηνοτρόφων: «Πισώπλατη μαχαιριά για το νησί»!

Με δριμύ κατηγορητήριο οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης καταγγέλλουν τα μπλόκα αγροτών και κτηνοτρόφων στο αεροδρόμιο κάνοντας λόγο για ανεπανόρθωτη ζημιά στην εικόνα του νησιού - 500 επιβάτες έχασαν τις πτήσεις τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση - Προειδοποιούν ότι η ζημιά δεν είναι μόνο οικονομική αλλά κυρίως πλήγμα στην αξιοπιστία και το brand του νησιού

Με σκληρή ανακοίνωση, οι φορείς του τουρισμού της Κρήτης καταδικάζουν τις χθεσινές εικόνες με τα μπλόκα από αγρότες και κτηνοτρόφους, κάνοντας λόγο για «παγκόσμια έκθεση του νησιού με εικόνες ντροπής».

Σύμφωνα με το κοινό δελτίο Τύπου, ηλικιωμένοι, μητέρες με μωρά, τουρίστες σε αναπηρικά αμαξίδια αλλά και οικογένειες αναγκάστηκαν να περπατήσουν χιλιόμετρα για να φτάσουν στο αεροδρόμιο, μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν ότι οι πτήσεις τους είχαν ήδη αναχωρήσει.

Όπως τονίζεται, τουλάχιστον 500 επιβάτες έχασαν τις πτήσεις τους και αναμένεται να διεκδικήσουν αποζημιώσεις, ενώ το μεγαλύτερο πλήγμα αφορά στη διεθνή εικόνα της Κρήτης.

«Η φράση “Ποτέ ξανά Κρήτη” πλημμύρισε τα κοινωνικά δίκτυα και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι φορείς, υπογραμμίζοντας ότι η ζημιά δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και βαθιά επικοινωνιακή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «ΜΙΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

Η Κρήτη, το νησί της φιλοξενίας, εκτέθηκε παγκοσμίως με εικόνες ντροπής: ηλικιωμένοι, μητέρες με μωρά, τουρίστες σε αναπηρικά καροτσάκια, οικογένειες και χιλιάδες επισκέπτες να περπατούν χιλιόμετρα για να φτάσουν στο αεροδρόμιο, μόνο και μόνο για να μάθουν ότι η πτήση τους είχε ήδη φύγει. Άνθρωποι εγκλωβισμένοι, εξουθενωμένοι, απελπισμένοι. Ένα θέαμα που κανένας πολιτισμένος τόπος δεν θα έπρεπε να επιτρέψει.

Και όλα αυτά, όχι από τους ανταγωνιστές μας στο εξωτερικό, αλλά από τους ίδιους μας τους συμπολίτες μας – Αγρότες και Κτηνοτρόφους – που καταπατώντας κάθε έννοια σεβασμού και νομιμότητας, έκλεισαν δρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια.

Οι αποζημιώσεις που θα διεκδικήσουν οι περίπου 500 επιβάτες που έχασαν τις πτήσεις τους είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η ανεπανόρθωτη ζημιά είναι ότι η Κρήτη πλέον παρουσιάστηκε διεθνώς ως προορισμός χάους και ταλαιπωρίας. Η φράση «Ποτέ ξανά Κρήτη» γέμισε τα κοινωνικά δίκτυα και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Από τους φίλους Αγρότες και Κτηνοτρόφους να σεβαστούν τον τουρισμό, την οικονομία και τους ανθρώπους που ζουν απ’ αυτόν.
  • Από την Πολιτεία να βρει λύσεις εδώ και τώρα ώστε παρόμοιες καταστάσεις να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
  • Από τη Δικαιοσύνη να παρεμβαίνει και να εφαρμόζει απαρέγκλιτα τον Νόμο.

Η Κρήτη δεν ανήκει σε κανέναν κλάδο μόνο – είναι κοινό σπίτι όλων μας. Και όποιος τορπιλίζει τον τουρισμό, τορπιλίζει το ίδιο το μέλλον του νησιού.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ομοσπονδία Ξενοδόχων Κρήτης

(Ενωση  Ξενοδόχων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Σητείας, Ιεράπετρας,  Αγίου Νικολάου)

Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων

Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων

Πανελλήνια Ομοσπονδία Γραφείων Ενοικιάσεως αυτοκινήτων & Δίκυκλων

Σύλλογος Ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων & Δίκυκλων ‘’Ινιοχος’’

Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Κρήτης

Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων ΠΕ Ρεθύμνου

Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων Χανίων Άπτερα

Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης

Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης

Σύλλογος Εστίασης και Καταστημάτων Ηρακλείου

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου

Σωματείο οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης ‘’Ο Ερμής’’

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Επιμελητήριο Ηρακλείου».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Εγγλέζοι θέλουν χρήσιμους ηλίθιους - The Spectator: Μόνο ένας στρατός στην Ευρώπη είναι έτοιμος για πόλεμο με τη Ρωσία ο τουρκικός

Οι προφητείες των Ορθόδοξων Αγίων μας για ένα μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη θα βγουν σίγουρα αληθινές όπως και το ότι η...
Αθλητισμός 0

«Μαύρη Πέμπτη» γράφουν οι Ισπανοί μετά τον αγώνα κόντρα στην Ελλάδα και τον αποκλεισμό τους - Ο Αντετοκούνμπο σε τρομακτική φόρμα, αποθεώνεται από τη FIBA

Η ιστορική ήττα της Ισπανίας από την Ελλάδα στο Eurobasket 2025 σηματοδοτεί το τέλος μιας κυρίαρχης εποχής για το...