Με τη διαδικασία του αυτοφώρου θα δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δύο γυναίκες που συνελήφθησαν για μαστροπεία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόκειται για μία 41χρονη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής, ο οποίος λειτουργούσε χωρίς άδεια, και μία 64χρονη προσωρινά υπεύθυνη. Η 41χρονη φέρεται να προωθούσε γυναίκες στην πορνεία σε διαμέρισμα που διατηρούσε, εισπράττοντας το 50% των εσόδων.
Κατά την έρευνα βρέθηκαν ερωτικά βοηθήματα και αξεσουάρ, σημειώσεις με ραντεβού, το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και καταγραφικό από κύκλωμα κάμερας με το τροφοδοτικό του.
Οι δύο αλλοδαπές εκδιδόμενες που εντοπίστηκαν, κατά την ίδια έρευνα, προέκυψε ότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ δήλωσαν ότι δεν υπήρξαν θύματα εμπορίας ανθρώπων.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο ελέγχων σε οίκους ανοχής, με σκοπό την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων με τη μορφή της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Στις δύο συλληφθείσες ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για μαστροπεία με εκμετάλλευση από πορνεία άλλου, άμεση συνέργεια στην προηγούμενη πράξη, όπως επίσης για παράβαση του κώδικα περί μετανάστευσης.