Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της Κυριακής Γρίβα δήλωσε εξερχόμενη της Ευελπίδων, μετά την ομόφωνη καταδίκη του δράστη, ότι «επιτέλους η Κυριακή μου δικαιώθηκε».
«Επιτέλους δικαιώθηκε η Κυριακή μου, δικαιώθηκε η ψυχή της. Αύριο κιόλας θα πάω στο μνήμα της να της πάρω γλυκά να της τα πάω, να της πω τα νέα. Είμαι σίγουρη ότι θα έρθει στον ύπνο μου να τα πούμε. Μπήκε ένα ακόμη κάθαρμα στη φυλακή. Εγώ και η Κυριακή και όλες οι γυναίκες που περίμεναν τη δικαίωση της Κυριακής μου να είναι χαρούμενες, να είναι δυνατές, να μιλάνε... Παρ' όλο που είναι δύσκολο και το καταλαβαίνω εγώ θα είμαι εδώ για όσες με χρειάζονται. Θα βγαίνω μπροστά μέχρι αυτό που λέμε γυναικοκτονία να σταματήσει, να τελειώσει και να σταματήσει αυτή η καραμέλα του να ισχυρίζονται ψυχιατρικά προβλήματα. Η ελληνική δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της. Δικαιώθηκε η ψυχή του παιδιού μου» ήταν τα πρώτα λόγια που ψέλλισε η μητέρα της.
Ισόβια στον δολοφόνο της Κυριακής Γρίβα
Yπενθυμίζεται ότι ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στον δράστη της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέα Βασιλικής Δημοπούλου, αρνήθηκαν ότι ο δράστης έχει μειωμένο καταλογισμό όταν κατάφερε τις πέντε μαχαιριές σε βάρος της 28χρονης έξω από το Τμήμα Αγίων Αναργύρων.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο 40χρονος είναι ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση.
Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ποινής, με δεδομένο ότι η υπεράσπιση του κατηγορούμενου έχει δηλώσει από την αρχή πως δεν θα αιτηθεί αναγνώριση ελαφρυντικών, ήταν μονόδρομος για την ποινή των ισοβίων για την δολοφονία.
Έτσι σχεδόν λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ενοχής και την πρόταση της εισαγγελέα επί της ποινής, το δικαστήριο ανακοίνωσε στον κατηγορούμενο ότι επιβάλει ομόφωνα ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον ποινή φυλάκισης 5 ετών και ενός μήνα. Επέβαλε επίσης χρηματική ποινή 1.000 ευρώ
Κατά τη διάρκεια της αναμονής για την ανακοίνωση της ποινής ο πατέρας της Κυριακής ρωτούσε τον κατηγορούμενο να του πει τι του έκανε η Κυριακή και την σκότωσε. «Ή μάλλον τι δεν σου έκανε. Πες μας, δεν θα έχεις άλλη ευκαιρία..» του έλεγε. Κοιτώντας έντονα τον κατηγορούμενο ο πατέρας του θύματος, έβαζε δυνατά στο κινητό την φωνή της Κυριακής στην συγκλονιστική συνομιλία της με την Άμεση Δράση, λίγα δευτερόλεπτα πριν δεχθεί την θανατηφόρα επίθεση, όταν ο τηλεφωνητής της είπε "τα περίπλοκα δεν είναι ταξί κυρία μου"...