Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη επίθεση σε βάρος Τούρκου που σημειώθηκε στις 13 Ιουλίου σε καφετέρια στον Κολωνό.
Υπενθυμίζεται ότι από τους πυροβολισμούς είχε τραυματιστεί και ένας αστυνομικός, ο οποίος είναι και ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας της καφετέριας.
Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, απ’ τα οποία, το ένα συνελήφθη ενώ το έτερο είναι ήδη έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών, της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής, εξιχνιάσθηκε ένοπλη επίθεση σε βάρος αλλοδαπού, καθώς και αστυνομικού- εκτός υπηρεσίας, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 13-07-2025, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Κολωνό.
Για την υπόθεση μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί -2- άτομα, ηλικίας 22 και 34 ετών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε για -κατά περίπτωση- απόπειρα, συνέργεια και ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή με τη χρήση πυροβόλου όπλου, περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, άγνωστος δράστης πυροβόλησε με πιστόλι σε βάρος του αλλοδαπού, ο οποίος προηγουμένως είχε μεταβεί στην περιοχή συνοδεία έτερου άγνωστου δράστη. Ακολούθως, στην προσπάθειά του να καλυφθεί, δέχθηκε πυρά και αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, που βρισκόταν στο κατάστημα.
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός και των δύο θυμάτων στα πόδια.
Από την επακόλουθη προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων που συλλέχθηκαν, προέκυψε ο ρόλος του 22χρονου και του 34χρονου, ήδη έγκλειστου σε Κατάστημα Κράτησης, ως φυσικός και ηθικός αυτουργός, αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο αυτό, μεσημβρινές ώρες της 17-07-2025, εντοπίσθηκε ο 22χρονος να εξέρχεται από πολυκατοικία, όπου κατοικεί στο κέντρο της Αθήνας και ακολούθως συνελήφθη, καθώς από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πυροβόλο όπλο με γεμιστήρα με -15- φυσίγγια,
-30- φυσίγγια και γεμιστήρας,
κινητό τηλέφωνο, -4- πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, μια κάρτα SIM και
φύλλο χάρτου με οδηγίες λειτουργίας GPS TRACKER οχημάτων.
oplo kolonos
Σημειώνεται ότι, από την βαλλιστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Εργαστηρίων Πυροβόλων Όπλων Και Ιχνών Εργαλείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι -4- κάλυκες και η βολίδα που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της αυτοψίας στο κατάστημα που διαπράχθηκε η ένοπλη επίθεση, πυροδοτήθηκαν από το κατασχεθέν πυροβόλο όπλο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.