Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 44χρονος Έλληνας καταζητούμενος για δολιοφθορά στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας

Ένας 44χρονοςσυνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, διότι καταζητείται στη Ρωσία ως ηθικός αυτουργός σε φερόμενο περιστατικό δολιοφθοράς κατά εγκαταστάσεων, στην πόλη Κρασνοντάρ.

Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο, γεννημένο στη Ρωσία, τον οποίο οι ρωσικές δικαστικές αρχές κατηγορούν ότι αντάλλαξε μηνύματα, μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής, με ύποπτο άτομο και περιεχόμενο την ανατίναξη σιδηροδρομικής γραμμής η οποία γειτνιάζει με εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού στη συγκεκριμένη πόλη.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που έστειλαν οι Ρώσοι στις ελληνικές αρχές, ζητώντας την έκδοση του 44χρονου, η επικοινωνία έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2023 χωρίς να παρέχονται περαιτέρω πληροφορίες για το φερόμενο περιστατικό.

Ο 44χρονος συνελήφθη τα προηγούμενα 24ωρα από αστυνομικούς του τμήματος Κορδελιού – Ευόσμου και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Αφέθηκε όμως ελεύθερος και το αίτημα έκδοσης απορρίφθηκε με διάταξη- αφενός επειδή πρόκειται για Έλληνα υπήκοο κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης (ΚΠΔ 438 περ. α) και αφετέρου επειδή δεν επρόκειτο για ευρωπαϊκό ένταλμα καθώς η Ρωσία θεωρείται τρίτη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη-Ο χάρτης της λιβυκής ΑΟΖ που προβάλει η Τρίπολη με τουρκική βοήθεια προκαλεί ανησυχία στην Αθήνα για ελληνο-τουρκική κρίση

Βράζει η Τρίπολη της Λιβύης κατά του φιλότουρκου Ντειμπά και επίκειται εμφύλιος πόλεμος και τουρκική παρέμβαση