Κοινωνία

Άραχθος: Ξεκίνησε η λήψη οργάνων από τον 14χρονο Σπύρο που βούτηξε για να σώσει τον φίλο του - Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη νεφρά και ήπαρ

Με μεγαλοψυχία οι γονείς του Σπύρου και οι γονείς του Νίσι, που βρέθηκαν κάτω από τα νερά του Άραχθου ποταμού, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά των άτυχων παιδιών. Μάλιστα, σήμερα ξημερώματα Κυριακής ξεκίνησε η λήψη οργάνων του 14χρονου Σπύρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η λήψη οργάνων ξεκίνησε από τον Σπύρο, ο οποίος έπεσε στα νερά του Άραχθου ποταμού για να σώσει τον φίλο του Νίσι. Οι νεφροί και το ήπαρ μεταφέρονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πνεύμονες και η καρδιά είχαν εκτεταμένη ζημιά από τη παραμονή του παιδιού στο βυθό του Άραχθου ποταμού και κρίθηκαν ακατάλληλα για μεταμόσχευση. 

Την ίδια ώρα, γιατροί προχωρούν σε νέο κύκλο εξετάσεων για να διαπιστώσουν ποια όργανα του 12χρονου Νίσι είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

rosikos-stratos-ukrania
Ένοπλες Συρράξεις 0

Η αρχή του τέλους! Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πρώτο ουκρανικό χωριό στην κεντρική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ -Δείτε το σε χάρτες

Ξεκίνησε η ρωσική προέλαση εντός του Ντνιπροπετρόφσκ και ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να κάνει κάτι για να την...