Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουνίου στο Λιμενικό σώμα της Σερίφου καθώς ενημερώθηκε για ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Καλό Αμπέλι Σερίφου, έχοντας αποκομίσει μηχανική βλάβη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24.gr στην περιοχή έσπευσαν ένα Περιπολικό Σκάφος του Λιμενικού και τοΑλιευτικό σκάφος «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» τα οποία εντόπισαν το ιστιοφόρο με 10 αλλοδαπούς επιβαίνοντες με καταγωγή από την Πολωνία.
Το ιστιοφόρο σκάφος έδεσε με ασφάλεια την προβλήτα του λιμένα Λιβαδίου με τη συνδρομή του αλιευτικού σκάφους και τη συνοδεία του περιπολικού. Μια εκ των επιβατών αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Σερίφου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Η Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.