Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα του 112 για δασική πυρκαγιά στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.
Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή του δήμου Σαρωνικού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Παλαιάς Φώκαιας και Αναβύσσου απομακρυνθείτε προς Αθήνα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».
Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί 110 πυροσβέστες, 28 οχήματα, εθελοντές, 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Λαυρίου από το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συντερίνα.
Παράλληλα, υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας στο ύψος «Κτήμα Χατζή» ενώ είναι κλειστή η Αγίας Κυριακής.
Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Μυτιλήνη και Ξάνθη
Ακόμη, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα σε Μυτιλήνη και Ξάνθη έχουν τεθεί υπό έλεγχο.
Ως προς την φωτιά στα Άβδηρα είχαν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 9 οχήματα και 3 αεροσκάφη, ενώ συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
Ως προς την φωτιά στην Μυτιλήνη, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 12ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ.