Κοινωνία

Αυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου μαφιόζου που πυροβόλησε κατά στελεχών της ΕΥΠ

Ο Τούρκος συνελήφθη τις πρωινές ώρες σε καλύβι σε ορεινό χωριό της Ροδόπης, ένα οίκημα που χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο ως κρησφύγετο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο υπάρχουν ανακατωμένα πράγματα που δείχνουν ότι προηγήθηκαν έρευνες.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε σε συνεργασία με τη Δομή Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος από τη Θεσσαλονίκη, αφότου έγινε γνωστό ότι ο Τούρκος μαφιόζος είχε βρει καταφύγιο στο χωριό Κάτω Μυρσίνη της Ροδόπης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος είχε γνωστούς που τον τροφοδοτούσαν ακόμη και με φαγητό και νερό.

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Εν τω μεταξύ, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κρατείται ο 49χρονος Τούρκος που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (31/5) στον ορεινό όγκο της Ροδόπης για το προ ημερών επεισόδιο με τους πυροβολισμούς εναντίον στελεχών της ΕΥΠ σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για το περιστατικό από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Κατά πληροφορίες, η δικογραφία περιλαμβάνει τόσο τον 49χρονο που φέρεται να πυροβόλησε όσο και τους δύο συμπατριώτες του που επέβαιναν στο ίδιο όχημα (τύπου τζιπ), με οδηγό τον πρώτο.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών απήγγειλε ποινική δίωξη εις βάρος του 49χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία (σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα). Όσον αφορά του άλλους δύο που παραμένουν ασύλληπτοι και αναζητούνται, η δίωξη αφορά την πράξη της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εναντίον των τριών εμπλεκόμενων προσώπων αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από την 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση. Ο 49χρονος είναι προγραμματισμένο να οδηγηθεί τη Δευτέρα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για την εκτέλεση του εντάλματος και ακολούθως θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας.

Η σύλληψη του Τούρκου μαφιόζου στη Ροδόπη

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (31/5). Η αστυνομική επιχείρηση διενεργήθηκε από την Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και δυνάμεις της ΕΜΑΚ. Να σημειωθεί πως, αναζητούνται ακόμη δύο άτομα. Οι Αρχές τους αναζητούν στην ίδια περιοχή.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους δράστες στην Τουρκία

Οι τρεις δράστες που είναι ταυτοποιημένοι αποτελούν ίσως το πιο σκληρό επιχειρησιακό κομμάτι του οργανωμένου εγκλήματος στη γειτονική χώρα και έχουν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονίες, εκβιασμούς και εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

Την επιχείρηση αυτή είχε αναλάβει στέλεχος της ΕΥΠ που πέρα από τη γνώση της τουρκικής γλώσσας γνωρίζει τις διαδρομές της τούρκικης μαφίας, πως λειτουργούν τα παράνομα κυκλώματα και κυρίως πρόσωπα που αυτή τη στιγμή παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρανομία.

Πάντως, οι Αρχές δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο οι δράστες να άνοιξαν πυρ γιατί μπορεί να υπέθεσαν ότι αυτοί που τους παρακολουθούν είναι μέλη αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης.

Στο σημείο των πυροβολισμών εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες από τα όπλα των Τούρκων οι οποίες μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ