Κοινωνία

Διασώθηκαν 24 αλλοδαποί από το Λιμενικό στα ανοιχτά της Κω

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής, περιπολικό σκάφος (ΠΛΣ) του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές του Αγίου Φωκά στην Κω, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας.

Το πλήρωμα του ΠΛΣ προχώρησε άμεσα στην περισυλλογή και διάσωση 23 αλλοδαπών, ενώ δύο ακόμη περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στην περιοχή για παροχή συνδρομής.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω.

Επιπλέον, στη χερσαία περιοχή του Αγίου Φωκά εντοπίστηκε ένας ακόμη αλλοδαπός, ο οποίος είχε φτάσει στην ακτή κολυμπώντας. Συνολικά, διασώθηκαν 24 αλλοδαποί (21 άνδρες, 2 γυναίκες και 1 ανήλικο κορίτσι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Κω.

Η λέμβος, η οποία μετέφερε τους αλλοδαπούς, βυθίστηκε, ενώ την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Κω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bellhara
Ελληνοτουρκικά 0

Πως και γιατί θα πρέπει να στηθεί επιχείρηση φίλιας αεροναυτικής συνοδείας της Φρεγάτας BELHARA ΚΙΜΩΝ μέχρι τη Σαλαμίνα; Οι τρείς "συμπτώσεις"

Ποιός ελέγχει πλήρως την Λιβύη και τις ακτές της Συρίας, ώστε να μην "ξεφύγει" από εκεί κανένα drone "αγνώστου...