Ο Παγώνης Δάντσιος ήταν ο αγοραστής της θρυλικής Mercedes του Ανδρέα Παπανδρέου. Μιλώντας στο Mega εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ιστορική αγορά. Όπως τόνισε ο επιχειρηματίας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι συνδεδεμένο με πολλές αναμνήσεις που έχει από την εποχή που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κορυφή και ο ιδρυτής του κέρδιζε τη μία εκλογική αναμέτρηση μετά την άλλη.
Ο επιχειρηματίας, φανατικός του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, αποκάλυψε πως μόλις είδε σε ανάρτηση στο διαδίκτυο πως βγαίνει σε δημοπρασία το όχημα δεν έχασε καιρό και αναζήτησε τον μεσάζοντα, προκειμένου να αποκτήσει την Mercedes.
«Έχουμε κάνει πολλά χιλιόμετρα για το ΠΑΣΟΚ. Μέχρι και σφαίρες έχουμε φάει, μας πυροβόλησαν κάποτε γιατί βάζαμε σημαίες του ΠΑΣΟΚ. Άλλα χρόνια, πολύς φανατισμός» είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».
Ο Παγώνης Δάντσιος δεσμεύτηκε μάλιστα, πως όποιος οπαδός του ΠΑΣΟΚ παντρευτεί στη Θράκη, θα τον πηγαίνει ο ίδιος με το αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου.
Το παράπονο του κ. Δάντσιου είναι ότι δεν κατάφερε να γνωρίσει από κοντά τον Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί, όπως λέει, οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ολλανδία, όπου βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια, τον κρατούσαν μακριά από εδώ, ενώ όποτε ερχόταν πήγαινε στον τόπο καταγωγής του.
Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκαν στην περιοχή του Έβρου στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους συναντήθηκε ο κ. Δάντσιος, ο οποίος είχε ζητήσει μια σημαία του ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτή που είχε βρει στην Αθήνα πριν από χρόνια είχε φθαρεί. Πράγματι, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζιος και Ηρακλής Δρούλιας ανέλαβαν να του βρουν και να κάνουν στο σπίτι του την άτυπη τελετή παράδοση της νέας σημαίας. Ήταν οι σημαίες που το πρωί, κατά τη διάρκεια της σύνδεσης, είχε επιλέξει να έχει ως φόντο.
Η συγκεκριμένη Mercedes-Benz αποτέλεσε το προσωπικό αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου από τη στιγμή που εκείνος ανέλαβε το πρωθυπουργικό αξίωμα, ωστόσο στη συνέχεια το συγκεκριμένο όχημα πέρασε στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Μετά από δεκαετίες, η μπλε Mercedes-Benz 280 SE κατέληξε στον ΟΔΔΥ, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία της εκποίησης.