Κοινωνία

Τι τρώμε την τελευταία Κυριακή πριν τη Μεγάλη Σαρακοστή

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση από την πρώτη εβδομάδα των Απόκρεω οι ψυχές έρχονται και πάλι στη γη.

Η Κυριακή της Απόκρεω, είναι η τελευταία μέρα που τρώμε κόκκινο κρέας και η εβδομάδα μεταξύ της Κυριακής της Απόκρεω και της Κυριακής της Τυρινής είναι οι μέρες που τρώμε ψάρι, τυρί, γάλα και αυγά.

Κυριακή της Τυρινής: Τι τρώμε την ημέρα της Τυροφάγου

Η Κυριακή αυτή λέγεται της Τυροφάγου, γιατί τρώμε τυροκομικά και είναι η Κυριακή πριν την Καθαρά Δευτέρα.

Η Εκκλησία επιτρέπει στους πιστούς την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, αυγών, ψαριών και ελαιολάδου, απαγορεύει όμως την κρεοφαγία.

Το βράδυ της Κυριακής της Τυρινής ετοιμάζουν μακαρόνια με μπόλικη μυζήθρα και τηγανητό τυρί.

Από τα κύρια παραδοσιακά φαγητά του τραπεζιού είναι τα μακαρόνια, που συσχετίζονται με τη λατρεία των ψυχών κατά την περίοδο αυτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ