Κοινωνία

«Βούλιαξε» η Ρόδος από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια, ήχησε το 112 (βίντεο)

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν το νησί της Ρόδου από το απόγευμα του Σαββάτου. Εξαιτίας τους προκλήθηκαν αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της πόλης και στα χωριά της ανατολικής πλευράς του νησιού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ 100,3, έβρεχε ασταμάτητα για περίπου 10 ώρες και λόγω και της προηγούμενης πλημμύρας επιβαρύνθηκε η κατάσταση με κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Τα φαινόμενα είναι πιο έντονα στην Κάλαθο, όπου οι δρόμοι έχουν γεμίσει νερά και φερτά υλικά, με την Πολιτική Προστασία να κλείνει το δρόμο.

Στη Λάρδο, τα νερά έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών, καθώς οι δρόμοι μοιάζουν με χειμάρρους, με τους κατοίκους να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους.

Δείτε βίντεο:

Το 112 με μήνυμά του στις 2 τα ξημερώματα κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο γυναίκες από το όχημά τους το οποίο είχε ακινητοποιηθεί σε πλημμυρισμένο δρόμο στην Αφάντου. Και οι δύο έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, συνεργεία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου, καθώς και εθελοντικές ομάδες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται