Κοινωνία

Όλα τα'χαμε αυτό μας έλειπε! Γ. Παπαδόπουλος: "Μετά την "άπνοια" του 2024 έχουμε μεγάλους σεισμούς μπροστά μας"

Το 2024 που φεύγει σε λίγες ημέρες ήταν μια χρονιά «σεισμικής άπνοιας» σε όλο τον κόσμο, αναφέρει σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ενώ ο μέσος αριθμός σεισμών άνω των 7 βαθμών κυμαίνεται από 14 έως 18 σεισμοί ετησίως, μέσα στο 2024 έγιναν μόνο 9 σεισμοί αυτού του μεγέθους, γράφει.

Όπως ακόμη επισημαίνει «έχουμε μεγάλους σεισμούς μπροστά μας» και συμπληρώνει ότι «οι σεισμοί αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα πολυπλοκότητας στη φύση».

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:

Με αφορμή τον προχθεσινό σεισμό μεγέθους 7 στην Καλιφόρνια, παρατηρούμε ότι στη διάρκεια του 2024 υπήρξε παγκοσμίως "σεισμική άπνοια" σε σεισμούς μεγέθους 7 ή μεγαλύτερου. Ενώ ο μέσος αριθμός κυμαίνεται από 14 έως 18 σεισμοί ετησίως, μέσα στο 2024 έγιναν μόνο 9. Έχουμε μεγάλους σεισμούς μπροστά μας...Οι σεισμοί αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα πολυπλοκότητας στη φύση.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...