Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Κωνσταντίνος Δρακόπουλος

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Δρακόπουλος, πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» από το 1996 μέχρι το 2024 και εκ των στενότερων συνεργατών του θείου του, Σταύρου Νιάρχου.

Ο Κωνσταντίνος Δρακόπουλος, σύμφωνα με τον Σύλλογο Αποφοίτων Γερμανικής Σχολής Αθηνών, αποφοίτησε το 1943-1944.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ξεκινώντας την ενασχόλησή του με τη ναυτιλία. Εργάστηκε σε επιχειρήσεις με έδρα τη Νέα Υόρκη, πριν προσχωρήσει στη Niarchos London Ltd. το 1953, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθυντή Ναυτιλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Για περίπου 30 χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος των «Ελληνικών Ναυπηγίων Α.Ε.». Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Διεθνή Ναυτιλιακά Πρακτορεία Α.Ε.» για σχεδόν είκοσι χρόνια. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου πολλών, διεθνούς κύρους, οργανισμών, όπως ο ελληνικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, το American Bureau of Shipping, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η Τράπεζα της Ελλάδος, κ.ά.

Μετά την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κατείχε τη θέση του Συμβούλου.

Ψήφισμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Δρακόπουλου εξέδωσε και η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος.

«Το Δ.Σ. της «Φ.Ε.Μ.» σε έκτακτη συνεδρίαση του, επί τη αγγελία του θανάτου του Κωνσταντίνου Δρακόπουλου, πρ. Προέδρου του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» - Μεγάλου Ευεργέτου της Φιλαρμονικής μας,

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:


1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκκλιπόντος.

2. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της Φιλαρμονικής Εταιρίας για 3 ημέρες από Σήμερα.

3.Την κατάθεση στεφάνου.

4. Την δημοσίευση του παρόντος.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ιωάννης Τριβυζάς
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ιωάννης Κοντός
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βασίλειος Καραγιάννης
ΤΑΜΙΑΣ: Παντελής Λιτσαρδόπουλος
ΕΛΕΓΚΤΗΣ: Σπυρίδων Λαμάκιας
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ: Νικόλαος Θεοδόσης
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ: Σπυρίδων Ρόκας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

gallia-germania
Κόσμος 0

«Σκοτώθηκαν» Γάλλοι, Γερμανοί και Ισπανοί στο Παρίσι! Προ των πυλών θεαματική αποχώρηση της Dassault από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μαχητικού 6ης γενιάς FCAS

Ποιος ο λόγος που η Dassault θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα, αφήνοντας την Airbus ανήμπορη να αναπτύξει το δικό της...