Κοινωνία

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Παγγαίο-Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Όλυμπο

Βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα της πυρκαγιάς στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Ολυμπο


Όσον αφορά τη φωτιά στο Στεγνό Νέστου, στον ίδιο νομό, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Την ίδια ώρα, οριοθετήθηκε η φωτιά στον Όλυμπο, που ξέσπασε τα προηγούμενα 24ωρα, σε μεγάλο υψόμετρο, κοντά στο καταφύγιο Πετρόστρουγκας.

Στο Παγγαίο η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται για όγδοο 24ωρο κι από το πρωί επιχειρούν επτά εναέρια μέσα, τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, ενώ στο σημείο βρίσκονται 280 πυροσβέστες, 46 οχήματα, 25 πεζοπόρα τμήματα και πολλοί εθελοντές. Η εικόνα τη πυρκαγιάς είναι καλύτερη, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες, όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής.

Αντίθετα, η δασική φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στο Στεγνό Νέστου δεν παρουσιάζει κάποιο ενεργό μέτωπο, ενώ οι διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζονται από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης. Δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν από νωρίς ρίψεις νερού, ενώ από εδάφους επιχειρούν στην περιοχή 41 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα.

Στο μεταξύ, οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της είναι η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές της εβδομάδας στον Όλυμπο, σε δυσπρόσιτο σημείο και σε ύψος άνω των 1.900 μέτρων. Ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί από το πρωί ρίψεις νερού, ενώ στο σημείο βρίσκονται 20 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα και δύο οχήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...