Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πέτρος Φιλιππίδης: Αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο η δίκη του στο Εφετείο

Για τις 11 Νοεμβρίου αναβλήθηκε σήμερα απο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για τις δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, πράξεις για τις οποίες σε πρώτο βαθμό ο ηθοποιός είχε καταδικασθει σε κάθειρξη 8 ετών με αναστολή.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το δικαστήριο ανέβαλλε την εκδίκαση της υπόθεσης, κάνοντας δεκτό σχετικο αίτημα των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Κίκης Πακιρτζίδου. Να γίνει δεκτό το αίτημα των δύο συνηγόρων του ηθοποιού για αναβολή είχε ζητήσει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας, επισημαίνοντας πως το κωλύμα που προέβαλλαν οι δύο συνήγοροι (παράστασή τους αλλά δίκες με κρατούμενους) είναι αιτιολογημένο.

Αντίθετα ο συνήγορος προς υποστήριξης της κατηγορίας Χάρης Σαλούστρος ζήτησε από τι δικαστήριο να εξετάσει αίτημα διακοπής της δίκης και όχι αναβολής. «Θέλουμε να τελειώνουμε με τη δική κάθε φορά αναβιώνουν τραύματα» σημείωσε ο συνήγορος για λογαριασμό της εντολέα του και παθούσας. Εν τέλει η δίκη αναβλήθηκε και η απόφαση για αναβολή ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών από την πρώτη και βαρύτερη κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση που αντιμετώπιζε, αλλά είχε κριθεί ένοχος για τις δυο απόπειρες βιασμού για τις οποίες τώρα θα δικαστεί ξανά.

Η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου είχε εκδοθεί τον Φεβρουάριο του 2023 και με αυτή είχε επιβληθεί κάθειρξη 8 ετών στον ηθοποίο για τις δυο πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχος. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε μάλιστα απορρίψει αίτημα του ηθοποιού για αναγνώριση δυο ελαφρυντικών αλλά του είχε χορηγήσει αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι την έφεση. 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...