Κοινωνία

Γιάννενα: Διασωληνωμένος ο 7χρονος που έπεσε με ποδήλατο σε τοίχο

Ως εξαιρετικά κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι επόμενες δύο ημέρες, για τον 7χρονο από τα Γιάννενα, που παραμένει διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε με το ποδήλατο που οδηγούσε. Μετά από απόφαση των γιατρών στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, έγινε αεροδιακομιδή του παιδιού, το Σάββατο 25 Μαΐου και οι γιατροί στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αποφάσισαν να το βάλουν διασωληνωμένο σε ΜΕΘ. Στο πλευρό του μικρού βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς του, που αγωνιούν και περιμένουν μια ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών.

Όπως μετέδωσε ο Alpha η κατάσταση της υγείας του, χαρακτηρίζεται ως σταθερά κρίσιμη. Οι θεράποντες γιατροί έχουν διαπιστώσει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχουν αναλύσει την κατάσταση και τους κινδύνους που εγκυμονούν, στους γονείς του 7χρονου.

Το σοβαρό ατύχημα έγινε στα Γιάννενα χθες το απόγευμα στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων όταν ο μικρούλης έπεσε πάνω σε τοίχο και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έσπευσε Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ που παρέλαβε και μετέφερε το παιδί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με τους γιατρούς να κρίνουν απαραίτητη την αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Με αεροσκάφος, το οποίο έφτασε στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το παιδί μεταφέρθηκε το βράδυ στην Αθήνα και στο νοσοκομείο Παίδων, όπου το ιατρικό προσωπικό ήταν ήδη έτοιμο να παρέχει την απαραίτητη φροντίδα.

Οι συνθήκες του ατυχήματος δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Ο μαθητής της Α’ Δημοτικού βγήκε για μια βόλτα και οι δικοί του άνθρωποι ειδοποιήθηκαν λίγο αργότερα γι’ αυτό που είχε συμβεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ