Κοινωνία

Λαμία: Νέες μαρτυρίες για το εργοστάσιο με τα δηλητηριασμένα γεύματα

Στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής» ο Βασίλης Λαμπρόπουλος φέρνει στο φως νέες καταγγελίες για τα έτοιμα γεύματα σε σχολεία και οργανισμούς του Δημοσίου. Ήδη η Πυροσβεστική έχει κάποιες ενδείξεις για τα αίτια της πυρκαγιάς και σύμφωνα με μαρτυρίες των ιδιωτών που βοήθησαν στο σημείο, ο χώρος «μύριζε βενζίνη».

Η χημική ανάλυση 20 δειγμάτων από ισάριθμα σημεία του κατεστραμμένου εργοστασίου στη Λαμία, τα δεδομένα που θα δώσει η έρευνα από τις κάμερες στο πίσω μέρος του κτηρίου και σε άλλες γειτονικές μονάδες και οι καταθέσεις υπαλλήλων σε αυτές αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της πυρκαγιάς.

Υψηλόβαθμα στελέχη που μίλησαν στο Βήμα αναφέρθηκαν στην ύπαρξη αρχικών ενδείξεων εμπρησμού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα διερευνηθούν τόσο ο ισχυρισμός ότι γη φωτιά ξεκίνησε από τη σβησμένη μηχανή ενός βαν που βρισκόταν στο υπόστεγο του κτηρίου όσο και η καταστροφή δύο καταγραφικών συστημάτων και η εξαφάνιση ενός τρίτου στις κάμεράς από το σύστημα εποπτείας του κεντρικού χώρου της συγκεκριμένης μονάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της επόμενης ημέρας από την πυρκαγιά ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη του ΕΦΕΤ για να πραγματοποιήσει σχετικό έλεγχο έπειτα από διαδικασία που είχε αναβληθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί αλλά και τη μαρτυρία αλλοδαπού εργαζομένου που περίμενε τον φύλακα του εργοστασίου, η φωτιά ξεκίνησε από το υπόστεγο του κτηρίου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν τρία φορτηγά ψυγεία από τα οποία θα μπορούσε να προκληθεί η φωτιά. Η μαρτυρία όμως του εργαζομένου ανατρέπει όλα τα σενάρια.

Αντιθέτως σύμφωνα με όσα είπε ο εργαζόμενος, η φωτιά ξεκίνησε από το μπροστινό μέρος – που περιλαμβάνει τη μηχανή – του παρκαρισμένου βαν και το οποίο ήταν πολύ κοντά στο κεντρικό κτήριο που παραδόθηκε στις φλόγες. Σημαντικό ρόλο όμως θα παίξουν και οι κάμερες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του εργοστασίου.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια ύποπτη κίνηση από το διάστημα που ξεκίνησε η πυρκαγιά μέχρι όταν επεκτάθηκε. Από τις κάμερες όμως δεν φαινόταν εκείνη την ώρα να υπάρχει κάποιο άτομο στον περιφραγμένο χώρο.

Ένα ακόμα στοιχείο που προβληματίζει τις Αρχές είναι η ταχύτητα που εξαπλώθηκε η φωτιά, η οποία δεν δικαιολογούταν σύμφωνα με εμπειρογνώμονες από τα υλικά που είχε στο εσωτερικό του, το εργοστάσιο. Μαρτυρίες ιδιωτών που βοήθησαν στην κατάσβεση, αναφέρουν ότι μύριζε βενζίνη χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται ακόμα.

Ένας χημικός και ένας μηχανολόγος μηχανικός θα συνδράμουν στις έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς και τη σύνταξη του τεχνικού πορίσματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...