Κοινωνία

Χαλκίδα: Προφυλακίζονται η προϊσταμένη και μια υπάλληλος της ΔΟΥ

Στη φυλακή οδηγούνται μετά τις απολογίες τους η προϊσταμένη και μία ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών.

Τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας που συνελήφθησαν από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ για εκβίαση επιχειρηματιών, πέρασαν σήμερα, Παρασκευή (24.05.24) λίγο μετά τις 10:30 την πόρτα του ανακριτή.

Σε «θησαυροφυλάκιο» είχε μετατρέψει το υπνοδωμάτιό της η 50χρονη διευθύντρια της ΔΟΥ στη Χαλκίδα, καθώς οι αστυνομικοί που μπήκαν παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι της για να το ερευνήσουν, εντόπισαν το πόσο των 55.030 ευρώ.

Έχοντας συμπληρώσει σημαντικό αριθμό στοιχείων και προκειμένου να πιάσουν επ΄ αυτοφώρω τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ της Χαλκίδας, οι «αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας στις δύο και μισή το μεσημέρι της 21ης Μαΐου εισέβαλλαν στην εφορία την ευβοϊκής πρωτεύουσας και πέρασαν χειροπέδες σε πέντε υπαλλήλους της, ενώ συνέλαβαν έναν λογιστή και μια διεκπεραιώτρια.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε επιχειρηματίες και παρείχε παράτυπες φορολογικές διευκολύνσεις και η διευθύντρια της ΔΟΥ. Στους άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που μπήκαν στο γραφείο της, η 50χρονη γυναίκα παρέδωσε ένα φάκελο που είχε κρυμμένο σε ντουλάπι και περιείχε 10.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά τα είχε λάβει λίγη ώρα από επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος όπως ισχυρίζεται, εκβιάστηκε από την ίδια και μια ακόμα υπάλληλο της εφορίας, προκειμένου να μην βρεθεί αντιμέτωπος με ελέγχους, που δεν θα ήταν προς όφελος του. Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 16:30 το μεσημέρι οι αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα μπήκαν στο σπίτι της προϊσταμένης της ΔΟΥ στην περιοχή της Δροσιάς στην Εύβοια.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ, ερεύνησαν όλους τους χώρους του κι όταν μπήκαν στο δωμάτιο της διευθύντριας, έπεσαν από τα σύννεφα, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τον αριθμό των χαρτονομισμάτων που θα έπρεπε να μετρήσουν. Η 50χρονη παρέδωσε οικειοθελώς το ποσό στο 40.750 ευρώ  που είχε στην ντουλάπα του υπνοδωματίου, ενώ εντοπιστήκαν από τους αστυνομικούς επιπλέον 10.000 ευρώ σε ένα συρτάρι και 4.280 ευρώ σε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο. Συνολικά στο σπίτι της ανώτατης υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών καταμετρήθηκε το ποσό των 55.030 ευρώ. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ