Κοινωνία

Πάτρα: 57χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία αλλά στην πορεία αποδείχθηκε αρχαιοκάπηλος

57χρονος στην Πάτρα, συνελήφθη αρχικά για ενδοοικογενειακή βία μετά τις καταγγελίες της εν διαστάσει συζύγου του όμως στην πορεία αποκαλύφθηκε πως ετοιμαζόταν να πουλήσει πολύτιμες αρχαιότητες.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον 57χρονο και όταν τον εντόπισαν έκαναν έρευνα στο αυτοκίνητό του, όπου διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι είχε κρυμμένα ένα μικρό ευρύστομο αμφορέα της Ρωμαικής περιόδου, τέσσερα θραύσματα αγγείων της Μυκηναϊκής περιόδου, ένα δαχτυλίδι με μακρόστενη επιμήκυνση Βυζαντινών χρόνων, δυο οξειδωμένα μπρούτζινα νομίσματα, μια μεταλλική σφαίρα και έναν ελβετικό σουγιά.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 1.050 ευρώ, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και δυο κινητά τηλέφωνα, ενώ άλλα 495 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο βρέθηκαν σε σωματικό έλεγχο που του έγινε και κατασχέθηκαν, όπως και το αυτοκίνητό του. Τα αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων για να εκτιμηθούν η αξίας και η προέλευσή τους.

Ο 57χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι τα βρήκε στα... σκουπίδια και ότι σκόπευε να τα παραδώσει, αλλά δεν έγινε πιστευτός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ενδοοικογενειακή βία, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατείται ώσπου να κληθεί από τον ανακριτή για να απολογηθεί.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ