Κοινωνία

ΠΟΕΣΕ: Η νομοθεσία για τα ντεσιμπέλ προβληματίζει τους επαγγελματίες της εστίασης -Τα αιτήματά τους

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Εμμανουήλ Λογοθέτη, πραγματοποίησε την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Γιώργο Καββαθά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης και άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου με έμφαση στις στρεβλώσεις που παρατηρούνται κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας περί των μέτρων προστασίας από θορύβους μουσικής των Κέντρων διασκέδασης και των λοιπών καταστημάτων και την αλλαγή του ΠΔ 180/1979 για την σφράγιση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΕΣΕ: Τα αιτήματα του κλάδου

Στο υπόμνημα που κατατέθηκε από τον κλάδο σημειώνονται τα εξής: «η Πολιτεία πρέπει να αποφασίσει εάν θα στηρίξει τον δεύτερο μεγαλύτερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας τόσο σε αριθμό επιχειρήσεων, όσο και σε αριθμό εργαζομένων, εκσυγχρονίζοντας την σχετική νομοθεσία και τις κυρώσεις που προβλέπει. Ευελπιστούμε σε ένα γόνιμο διάλογο που να δώσει το συντομότερο δυνατό βιώσιμη λύση στα προβλήματα που δημιουργεί η υφιστάμενη νομοθεσία, που η βάση της είναι το μακρινό 1979.

Αιτούμεθα λοιπόν:

Κατάργηση της αυτοφώρου διαδικασίας
Αύξηση του ορίου των ντεσιμπέλ κατά 10, ήτοι 110 και 90 αντιστοίχως και
σύσταση επιτροπής αναμόρφωσης, εκσυγχρονισμού και ενιαιοποίησης της σχετικής νομοθεσίας».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ