Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Γενοκτονία των Ποντίων-Συγκινητικές στιγμές στο Σύνταγμα: Η Προεδρική Φρουρά τίμησε τη μνήμη των θυμάτων

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στο Σύνταγμα, όταν Εύζωνες με ποντιακή στολή, πραγματοποίησαν την αλλαγή φρουράς στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, πριν από 105 χρόνια.


Παρά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας, θέλοντας να τιμήσει τα 353.000 άτομα που έχασαν τη ζωή τους και όσους έμειναν πίσω και χρειάστηκε να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην αλλαγή της προεδρικής φρουράς, δύο Εύζωνες, φορώντας, αντί της καθιερωμένης, την ποντιακή στολή, έλαβαν τις θέσεις τους.

Στο σημείο βρίσκονταν ποντιακοί σύλλογοι και ποντιακά σωματεία, ενώ ακουγόταν ο ήχος της ποντιακής λύρας.

Νωρίτερα, οι σύλλογοι και τα σωματεία πραγματοποίησαν μνημόσυνο και δοξολογία στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, ενώ φέτος το σύνθημα είναι «Αν ξεχάσουμε, θα χαθούμε».
 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...