Κοινωνία

Travel Local: Η Ελλάδα στους κορυφαίους 3 προορισμούς στον κόσμο - Ποιοι είναι οι άλλοι δύο

Η ταξιδιωτική εταιρεία ανέλυσε δεδομένα κρατήσεων για να αποκαλύψει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, καθώς και τον καλύτερο μήνα για να τους επισκεφθείτε.

Η Ελλάδα ανακηρύχθηκε ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για επίσκεψη, με τον Οκτώβριο να αναφέρεται ως η καλύτερη εποχή για διακοπές στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H ακτογραμμή του Πηλίου

Ενώ οι περισσότεροι παραθεριστές στην Ελλάδα κατευθύνονται σε μέρη όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη, υπάρχουν πολλοί άλλοι λιγότερο γνωστοί προορισμοί για να επισκεφθείτε, συμπεριλαμβανομένoυ του Πηλίου.

Το Πήλιο, που βρίσκεται ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ξεπροβάλλει στο Αιγαίο Πέλαγος και φιλοξενεί πάνω από 70 γοητευτικά χωριά και πολλές αμμώδεις παραλίες, σημειώνει η βρετανική ιστοσελίδα The Sun, που παρουσιάζει την έρευνα του Travel Local.

Ανάμεσα στα πιο όμορφα χωριά περιλαμβάνονται η Μακρινίτσα, η Πορταριά, οι Μηλιές και η Τσαγκαράδα, τα οποία αποτελούνται από παραδοσιακά ελληνικά σπίτια με πέτρινες στέγες.

Τα χωριά του Πηλίου είναι περιτριγυρισμένα από μύθους και θρύλους, σύμφωνα με τους οποίους οι πυκνόφυτοι λόφοι φιλοξενούσαν κάποτε μυθικά πλάσματα, όπως οι Κένταυροι.

Η ακτογραμμή χωρίζεται σε δύο τμήματα, με ένα δαιδαλώδες μονοπάτι που οδηγεί από το ένα τμήμα στο άλλο.

Υπάρχουν αρκετές γραφικές παραλίες στο Πήλιο, όπως η παραλία Φακίστρα και η παραλία Χορευτό.

Οι ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες του Travel Local έχουν περιγράψει το Πήλιο ως έναν κορυφαίο προορισμό διακοπών.

Ο Huw από το Travel Local ανέφερε ότι «η περιοχή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς της Ευρώπης. Το Πήλιο είναι μια γαλήνια και ήρεμη ελληνική όαση, που βρίσκεται κοντά στην ακτή και περιβάλλεται από απίστευτα ορεινά τοπία».

«Ο Οκτώβριος είναι η ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε την Ελλάδα, καθώς είναι ακριβώς μετά την περίοδο αιχμής, οπότε υπάρχουν πολύ λίγα πλήθη, και είναι επίσης πολύ πιο προσιτή οικονομικά. Ο καιρός είναι ακόμα ζεστός και ιδανικός για εξερεύνηση της αυθεντικής ελληνικής ζωής», συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...