Κοινωνία

Βόρεια Εύβοια: Ιστορικό ρεκόρ επισκεπτών το Πάσχα

Ιστορικό ρεκόρ επισκεψιμότητας καταγράφηκε το φετινό Πάσχα στη Βόρεια Εύβοια, φέρνοντας και πάλι τα χαμόγελα στην περιοχή που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

Τρία χρόνια μετά και τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι συνδυασμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού με τη σημαντική συνδρομή του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών αποδεικνύονται αποτελεσματικές αφού η οικονομία της περιοχής με αιχμή τον τουρισμό έχει τεθεί σε τροχιά βιώσιμης επανεκκίνησης.

Συνεπώς, μόνο τυχαία δεν προέκυψε το ρεκόρ επισκέψεων τις ημέρες του Πάσχα που αποτελεί προάγγελο και για ανάλογο ρεκόρ το καλοκαίρι, καθώς και οι υποδομές αποκαθίστανται και τα μέτρα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων έχουν φέρει αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2023 υποβλήθηκαν πάνω από 102.000 αιτήσεις για το λεγόμενο North Evia Pass, δηλαδή την κινητροδότηση των διακοπών στην Εύβοια με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής.

«Η Βόρεια Εύβοια αλλάζει επίπεδο», επισήμανε ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης σχολιάζοντας το ρεκόρ επισκεψιμότητας τις ημέρες του Πάσχα και διαβεβαίωσε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες για να γίνουν ακόμη καλύτερες οι συνθήκες στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ