Κοινωνία

Εύβοια: Διαρρήκτες σπάνε μετρητές ρεύματος σε χωριό με σκοπό να κάνουν ανενόχλητοι κλοπές (Βίντεο)

Ο μετρητής ρεύματος σε χωριό στην Εύβοια είναι σπασμένος ενώ οι κάτοικοι εξηγούν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Στην φωτογραφία βλέπουμε έναν σπασμένο μετρητή ρεύματος έξω από χωριό στην Εύβοια. Κάτοικος που είδε την εικόνα στο χωριό, προσπαθούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί. Όπως αναφέρει το evianews.com, ο σπασμένος μετρητής ρεύματος μπορεί να μην είναι τυχαίο γεγονός. Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται και στην Εύβοια, άγνωστοι να πηγαίνουν σε χωριά και να κάνουν κλοπές.

Το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να προγραμματίζουν την κλοπή το βράδυ για να μην τους δει κανένας στο χωριό. Δεν θέλουν καθόλου φως και για αυτό βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους που έχει να κάνει με την καταστροφή του δημόσιου φωτισμού.

Βάζουν στο μάτι τους μετρητές ρεύματος και τους σπάνε για να μην λειτουργεί ο δημόσιος φωτισμός. Έτσι ανενόχλητοι μπαίνουν στα σπίτια και κλέβουν. Χωρίς ρεύμα παράλληλα παύει να λειτουργεί ο συναγερμός μετά από κάποιο εύλογο διάστημα ενεργοποίησης μέσω εφεδρικών πηγών.

Οι καταγγελίες για κλοπές είναι διαδοχικές το τελευταίο διάστημα, με κατοίκους χωριών να ζητούν ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας για την προστασία τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ