Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ.: To πρωτότυπο βίντεο για τη σημασία και τη χρήση κράνους

Τη νέα της καμπάνια με το hastag #Αγκωνόμυαλος προωθεί η ΕΛΑΣ για να ευαισθητοποιήσει τους μοτοσικλετιστές σχετικά με τη σημασία του κράνους κατά την οδήγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το νέο βίντεο της ΕΛΑΣ που ανέβηκε την Τετάρτη στα social media, οι Aρχές προσπαθούν να υπενθυμίσουν στους πολίτες που οδηγούν ή επιβαίνουν σε μηχανές να φορούν πάντα κράνος. Οι «αγκωνόμυαλοι» είναι οι οδηγοί που φορούν το κράνος στον αγκώνα αντί για το κεφάλι. Στο βίντεο είναι η influencer Ελίνα Καλιτζάκη η οποία βάζει μακιγιάζ στον... αγκώνα.

Το βίντεο της ΕΛΑΣ:

Στη λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο, η Eλληνική Aστυνομία προειδοποιεί όσους χρησιμοποιούν δίκυκλα ότι τα τροχαία ατυχήματα που εμπλέκονται μηχανές είναι πιθανόν να έχουν σοβαρούς τραυματισμούς και ακόμα και θανατηφόρα κατάληξη. Ακόμα το βίντεο συνοδεύουν και ορισμένα στατιστικά στοιχεία.

«Ανησυχητικά υψηλές οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους. Μόνο από την αρχή του έτους έχουμε βεβαιώσει 23.102 παραβάσεις. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι, σε ατυχήματα που εμπλέκονται δίκυκλα, υπάρχει συχνά σοβαρή ή ακόμα και θανατηφόρα κατάληξη. Συνολικά, καταγράφηκαν 1.928 παθόντες σε 2.162 ατυχήματα, από τα οποία 69 θανατηφόρα και 78 σοβαρά. Ένα λάθος αρκεί για να αλλάξει τη ζωή μας ή τη ζωή κάποιου που αγαπάμε. Προστατεύστε τον εαυτό σας και τους άλλους. Χρησιμοποιείτε πάντα το κράνος σας!», γράφει η Aστυνομία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ