Κοινωνία

Ο δυνατός άνμεος στις Σπέτσες κάνει δύσκολη τη ρυμούλκηση της θαλαμηγού που προσέκρουσε στην προβλήτα (Εικόνες)

Περιμένοντας να κοπάσουν οι ισχυροί άνεμοι, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την αποκόλληση της θαλαμηγού που προσάραξε τη Μεγάλη Παρασκευή στις Σπέτσες.

Το ατύχημα έγινε μπροστά από το ξενοδοχείο «Ποδειδώνιο», όταν η θαλαμηγός έλυσε κάβους και σήλωσε την άγκυρα για να αποπλεύσει. Λίγα μέτρα και αφού απομακρύνθηκε από την προβλήτα, τη θαλαμηγό χτύπησε δυνατή ριπή ανέμου, τη χτύπησε στη δεξιά πλευρά και την έριξε στην παραλία. 


Στο νησί βρίσκονται δύο ιδιωτικά ρυμουλκά, καταδυτικό συνεργείο και πλωτός γερανός, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα. Η πρώτη κίνηση ήταν να δημιουργηθεί ένα φράγμα για την αντιμετώπιση πιθανής ρύπανσης από πετρελαιοειδή, ενώ όπως επισήμανε ο λιμενάρχης αντιπλοιάρχος Παναγιώτης Μαριδάκης, από τις δεμαμενές της θαλαμηγού έχει απαντληθεί όλη η ποσότητα πετρελαίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...