Κοινωνία

Το εντυπωσιακό κάψιμο του Ιούδα το βράδυ της Ανάστασης στη Λίμνη Αγ. Νικολάου (Βίντεο)

Ξεχωριστή είναι η βραδιά της Ανάστασης στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, ιδίως όπως εορτάζεται γύρω από την όμορφη λίμνη της πόλης. Και φέτος επικράτησε το αδιαχώρητο από τους ντόπιους αλλά και τους πολλούς επισκέπτες της πόλης καθώς το θέαμα είναι μοναδικό.

Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα αφού ακούστηκε το «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός», οι ιερείς και οι πιστοί, συνοδεία της Φιλαρμονικής, μετέβησαν στο χώρο της Λίμνης, στην εξέδρα, απ’ όπου εψάλη το Ευαγγέλιο της Ανάστασης.

Μόλις ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη», ο Ιούδας που είχε στηθεί στο κέντρο της Λίμνης «πήρε φωτιά» δημιουργώντας ένα μοναδικό φαντασμαγορικό θέαμα. Συγχρόνως ο ουρανός γέμισε με πολλά πολύχρωμα πυροτεχνήματα. 

Παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Σενετάκης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου και πλήθος κόσμου

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...