Κοινωνία

Νίσυρος: Προφυλακίστηκε ο 62χρονος που φέρεται να αποπλάνησε ανηλίκους

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου με βαρύτατες κατηγορίες, πέρασε χθες ο 62χρονος αρχαιοφύλακας του μουσείου στη Νίσυρο και παράγοντας παιδικής ομάδας ποδοσφαίρου του νησιού, ο οποίος φέρεται ότι παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10 έως 15 ετών, δείχνοντάς τους πορνογραφικό υλικό. Με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέως κρίθηκε προσωρινά κρατούμνενος, σύμφωνα με την Δημοκρατική.

Ο κατηγορούμενος υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου Κρήτης, όταν του γνωστοποιήθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της Κω, ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και για αγορά – κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Κατόπιν, μεταφέρθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 62χρονος αρχαιοφύλακας είχε προσαχθεί αρχικά στο αστυνομικό τμήμα, όπου ενημερώθηκε για την καταγγελία που είχε κάνει σε βάρος του ένα 10χρονο αγόρι. Εν συνεχεία, παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα tablet, στο οποίο φέρεται ότι πρόβαλε πορνογραφικό υλικό, δείχνοντάς το στον 10χρονο και σε άλλους τέσσερις ανηλίκους μέσα στο σπίτι του.

Παράλληλα φέρεται ότι έδειξε στα παιδιά ένα ερωτικό βοήθημα και στις 19 Απριλίου τηλεφώνησε σε γνωστό του αστυνομικό, ζητώντας του να περάσει από το διαμέρισμά του για να παραλάβει μια σακούλα, η οποία περιείχε μια πλαστική κούκλα σιλικόνης, δύο εσώρουχα και δύο ερωτικά βοηθήματα, προκειμένου να τα κάψει και να εξαφανίσει όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ο αστυνομικός παρέλαβε την τσάντα, όμως στη συνέχεια την παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Νισύρου, με συνέπεια την ίδια κιόλας ημέρα, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, να διενεργηθεί έλεγχος στο σπίτι του 62χρονου, με τους ενστόλους να βρίσκουν κρυμμένο ακόμη ένα tablet.

Μια ντουζίνα καταθέσεις

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί καταθέσεις από 12 παιδιά, τα οποία φέρεται ότι έπεσαν θύματα του σάτυρου αρχαιοφύλακα, καθώς και από εννέα γονείς. Από όλες τις καταθέσεις διαπιστώθηκε πως από τον Απρίλιο του 2023 έως και τον φετινό Απρίλιο ο 62χρονος υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού προσέγγιζε ανηλίκους με πονηρές διαθέσεις και με διάφορες προφάσεις τούς προσκαλούσε στο διαμέρισμά του, όπου προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις, επίδειξη των γεννητικών οργάνων του, καθώς επίσης και πορνογραφικού υλικού.

Το ακόμη πιο σοκαριστικό είναι πως φέρεται να έδινε χασίς στα νεαρά αγόρια και είχε αποπειραθεί να προβεί σε γενετήσιες πράξεις με ένα εξ αυτών. Ολα αποκαλύφθηκαν όταν ο πατέρας του 10χρονου αγοριού από την Αλβανία κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος απομόνωσε τον γιο του σε έναν υπόγειο χώρο και του έδειξε πορνογραφικό βίντεο και μια πλαστική ερωτική κούκλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ