Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αυτοκίνητα: Αυτά είναι που δεν τα κλέβει κανείς -Για ποιους λόγους

Στη διαφορετική φύση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων οφείλει κανείς να αναζητήσει τους λόγους για τους οποίους δεν αποτελούν ουσιαστικό στόχο των κλεφτών, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες τους να μην ανησυχούν για το απόκτημά τους, σύμφωνα με το carandmotor.gr

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη αξία σε σχέση με τα συμβατικά, εξακολουθούν να περνούν κάτω από τα ραντάρ των κλεφτών για τρεις βασικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν διαθέτει την απαιτούμενη αυτονομία που θα επιτρέψει στον οδηγό να διανύσει μια μεγάλη απόσταση ώστε ενδεχομένως να βγει από τα σύνορα μιας χώρας και να χαθούν τα ίχνη του, πριν καταλήξει στον τελικό του προορισμό, όποιος κι αν είναι αυτός.

Ο δεύτερος παράγοντας που κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λιγότερο… ελκυστικά στα μάτια των κλεφτών είναι η δυσκολία παρέμβασης ή αν προτιμάτε αποσυναρμολόγησης των επιμέρους μερών.

Το γεγονός ότι υπάρχει μια μπαταρία υψηλής τάσης κάνει τα πράγματα πιο σύνθετα ή για την ακρίβεια πιο επικίνδυνα για εκείνους που θα θελήσουν να παρέμβουν στα μηχανικά μέρη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και να τα αποσυναρμολογήσουν ώστε να τα διαθέσουν στην αγορά των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.

Η τελευταία, άλλωστε, δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα καθώς ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στις περισσότερες χώρες είναι μικρός και ο στόλος των αυτοκινήτων είναι αρκετά νέος ώστε να δημιουργεί την ανάγκη εκτεταμένης συντήρησης.

Ο τρίτος λόγος που κάνει τις ηλεκτρικές προτάσεις λιγότερο ελκυστικές στα μάτια των κλεφτών είναι τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας που πολλά από αυτά φέρουν, καθιστώντας πιο εύκολο τον εντοπισμό εκείνων που θα επιχειρήσουν να παραβιάσουν το εσωτερικό τους.

Χαρακτηριστικό είναι το Sentry Mode της Tesla, το οποίο καταγράφει αυτόματα οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να θεωρηθεί απειλητική για το ίδιο το αυτοκίνητο και την αποθηκεύει σε κάποιον server εξασφαλίζοντας άμεση πρόσβαση στο οπτικοακουστικό υλικό.

Είναι επόμενο, λοιπόν, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μην αποτελούν στόχο των κλεφτών, μιας και το ρίσκο αρπαγής ενός τέτοιου οχήματος είναι εξαιρετικά υψηλό και το όποιο όφελος αρκετά μικρό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο Αιγαίο-Ενημέρωση Αμερικανών Γερουσιαστών από τον κ. Ιωάννη Σιτιλίδη για τα τουρκικά τερτίπια στο Αιγαίο

Αναφέρθηκε το ζήτημα της ΑΟΖ , το FIR Αθηνών και οι τομείς έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο-Είμαστε πολύ κοντά σε...