Κοινωνία

Ξεσηκωμός για τις ανεμογεννήτριες στο Λυκόρεμα Καρύστου - «Πάγωσαν» τα έργα οι κάτοικοι (βίντεο)

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι κάτοικοι της Εύβοιας στο Δήμο Καρύστου «μπλοκάρουν» τις ανεμογεννήτριες με νέο γύρο κινητοποιήσεων αυτή την ώρα στην Κάρυστο και συγκεκριμένα στην περιοχή Λυκόρεμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κάτοικοι βρέθηκαν ξανά από το πρωί στην είσοδο του δρόμου της Σφυριδούπολης, για να εμποδίσουν την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού για τα αιολικά που θέλουν να εγκαταστήσουν στην ευρύτερη περιοχή Λιβαδάκι έως Λυκόρεμα, σύμφωνα με το daynight.gr

Δείτε βίντεο της Sophia Kollia

Οι κάτοικοι βρέθηκαν ξανά από το πρωί στην είσοδο του δρόμου της Σφυριδούπολης, για να εμποδίσουν την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού για τα αιολικά που θέλουν να εγκαταστήσουν στην ευρύτερη περιοχή Λιβαδάκι έως Λυκόρεμα.

Για την ώρα, διατάχθηκε προσωρινή διαταγή των εργασιών, γεγονός που δεν προκαλεί εφησυχασμό.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις καλούν τους συμπολίτες τους, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, να συμμετάσχουν τις επόμενες ημέρες στις ενέργειες που θα αποτρέψουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Να σημειωθεί πως εξώδικη διαμαρτυρία κατατέθηκε εχθές απο τον Δήμο Καρύστου κατα της εταιρίας «Αίολος Ευβοίας ενεργειακή ΑΕ» και ακολουθεί κατάθεση από πλευράς του Δήμου ασφαλιστικών μέτρων , κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας ενός μετρητικού ιστού για τη μέτρηση ανεμολογικών δεδομένων στη θέση «Κούρμαλη» του Δήμου Καρύστου.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Καρύστου Πολυχρόνη Πολυχρονίου και της Αντιδημάρχου Μαρίας Κανέλλου Χουντάση, του Επικεφαλής της Ελλάσονος Αντιπολίτευσης Βαγγέλη Σφυρίδη της Δημοτικής Συμβούλου Άντας Γάσπαρη , προέδρων και μελών συλλόγων της Περιοχής και πολιτών.

 

Η απόφαση ήταν να απευθυνθεί κάλεσμα στην είσοδο του δρόμου προς Σφυριδούπολη, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις εργασίες για τον ανεμολογικό ιστό στην περιοχή, στη θέση Κούρμαλη, για τα αιολικά σε Λιβαδάκι και Λυκόρεμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ