Κοινωνία

Απάτη στον Πύργο: Κατάφεραν να κλέψουν χρηματοκιβώτιο με λεία πάνω από 100.000 ευρώ κάνοντας τους αστυνομικούς

«Ανοίξτε είμαστε από την Ασφάλεια Πύργου…». Έτσι  δύο άγνωστοι δράστες, χθες μεσημέρι Δευτέρας, στην Κρέστενα Ηλείας , κατάφεραν να εξαπατήσουν μια ηλικιωμένη και να μπουν στο σπίτι της, ενώ έλειπε ο σύζυγός της.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ilialive.gr, οι δράστες άσκησαν βία και έφυγαν με ένα χρηματοκιβώτιο και συνολική λεία, χρήματα και αντικείμενα, σε αξία που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Πως έδρασαν οι δυο «αστυνομικοί» στον Πύργο


Οι δύο άνδρες παρακολουθούσαν το σπίτι, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είχαν αντιληφθεί πως ο σύζυγος απουσιάζει και η σύζυγός του βρίσκεται μόνη στο σπίτι.

Σκαρφίστηκαν το σενάριο των «αστυνομικών» και δεν δίστασαν μέρα μεσημέρι, στις 12, να χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού. Στο «ποιος είναι» της γυναίκας, αποκρίθηκαν «αστυνομικοί από την Ασφάλεια Πύργου» και ζήτησαν να τους ανοίξει. Χωρίς να υποψιαστεί τίποτα, η γυναίκα άνοιξε την πόρτα οι δράστες μπήκαν μέσα και μετά άρχισε το μαρτύριο της. Προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν, δένοντας την με ότι βρήκαν και της άσκησαν σωματική βία.

Οι δράστες μάλλον ήταν διαβασμένοι, αφού βρήκαν και μετέφεραν σιγά - σιγά ένα χρηματοκιβώτιο, όπου η οικογένεια διατηρούσε χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Κατάφεραν να βγάλουν το χρηματοκιβώτιο έξω από το σπίτι, το φόρτωσαν στο λευκό αυτοκίνητο με το οποίο είχαν φτάσει εκεί και εξαφανίστηκαν.

Λίγο αργότερα η γυναίκα σοκαρισμένη ενημέρωσε τις Αρχές για το τι έχει συμβεί. Από εκείνη την ώρα έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος