Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Βρέφος 5,5 μηνών διασωληνώθηκε κατόπιν χειρουργείου για εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι

Ένα μωρό μόλις 5,5 μηνών στη Θεσσαλονίκη, είναι διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση. Το βρέφος μεταφέρεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο μέχρι να χειρουργηθεί καθώς έχει διαπιστωθεί εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι.

Κορυφώνεται η αγωνία για το βρέφος που υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, μετά την εσωτερική αιμορραγία που διαπιστώθηκε. Η κατάστασή του, χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες γιατρούς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, ως κρίσιμη και εξαιρετικά σοβαρή. Δεν έχουν γίνει γνωστά που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού. Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό η μητέρα του, που προσεύχεται να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο η περιπέτεια του μωρού της.

Το βρέφος μόλις 5,5 μηνών παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 12 Απριλίου, όταν ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η μητέρα του βρέφους ξεκίνησε για το νοσοκομείο Παπανικολάου, το οποίο δεν εφημέρευε. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα πήγε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, μιας και ήταν το πιο κοντινό στο σπίτι της.

Το βρέφος, μετά από την εξέταση γιατρών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο και εφημέρευε.

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όμως, έκριναν απαραίτητη τη διακομιδή του βρέφους στο Ιπποκράτειο, που είναι το μοναδικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Το 5,5 μηνών βρέφος αμέσως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αφού οι γιατροί εντόπισαν εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι.

Το βρέφος παραμένει νοσηλευόμενο στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου σε βαριά κατάσταση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ