Κοινωνία

Τέμπη: Στο σημείο της έρευνας τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά - Τι ψάχνουν

Στο χώρο που μεταφέρθηκαν τα 300 κυβικά χώματος από τα Τέμπη, έξω από τη Λάρισα, έφθασαν λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας τα μέλη της Anubis Coldcase K9 Team, μαζί με τα εκπαιδευμένα σκυλιά της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα συγκεκριμένα σκυλιά έχουν εξειδίκευση στα περιστατικά εξαφανίσεων λόγω παθολογικών καταστάσεων, τεχνολογικών ατυχημάτων, εγκληματικής ενέργειας και φυσικών καταστροφών και θα αναζητήσουν για μια ακόμα φορά -καθώς είχαν βρεθεί και στο χώρο που μεταφέρθηκαν τα βαγόνια στο Κουλούρι- ανθρώπινα υπολείμματα.

Όπως έγινε το φθινόπωρο και με τα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται στο Κουλούρι, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά επιστρατεύτηκαν άλλη μια φορά για τον εντοπισμό βιολογικού υλικού που ενδεχομένως να βρίσκεται στα χώματα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τοβιολογικό υλικό είχε εντοπιστεί στην προηγούμενη επιχείρηση της εθελοντικής ομάδας Anubis στο Κουλούρι, όμως από τα αποτελέσματα του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών στο οποίο στάλθηκαν τα δείγματα για ανάλυση, δεν προέκυψε ταυτοποίηση για την 23χρονη φοιτήτρια Εριέττα Μόλχο που θεωρείται το 57ο θύμα και το μοναδικό που δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή κλιμάκιο της  Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας πραγματοποίησε δειγματοληψία στα χώματα παρουσία εισαγγελικών αρχών και πραγματογνωμόνων, προκειμένου να εξεταστεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους το ενδεχόμενο εντοπισμού χημικών ουσιών όπως έγινε στην αντίστοιχη δειγματοληψία πέρυσι τον Μάρτιο στο σημείο της τραγωδίας.

Την ίδια στιγμή στο μέτωπο της ανάκρισης, αναμένονται σε λίγες μέρες οι απολογίες 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ  αλλά και δύο στελεχών της Hellenic Train μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται επίσης να αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας και για το θέμα της συγχώνευσης της δικογραφίας του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού, που διώκεται για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το μπάζωμα του χώρου, από τη συνολική δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών που χειρίζεται ο εφέτης ανακριτής, κ. Σωτήρης Μπακαΐμης.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος